Pop-up restaurant De Maaltuin

Bijzonder dineren op een unieke locatie

Dineren op koninklijk Paleis Soestdijk… Dat klinkt als een droomwens, maar vanaf 19 mei jl. kan deze droom zomaar uitkomen. Pop-up restaurant De Maaltuin biedt hier de komende maand op een originele manier een bijzonder diner aan. Ik (Marieke Kruize) mocht op 18 mei, samen met een groep collega’s, genieten een voorproefje tijdens een mooie lunch in de kassen van het Paleis. Een inspirerende top-ervaring op een bijzondere locatie.

Paleis Soestdijk is de eerst locatie van reizend restaurant De Maaltuin

Ik word als een prinses ontvangen als ik op 18 mei de poorten van Paleis Soestdijk binnen wandel. De zon schijnt, ik krijg een heerlijk verfrissend drankje en een mooie amuse in mijn handen in mijn handen gedrukt, op de achtergrond spelen twee muzikanten lekker zomerse muziek. In de kassen staan lange tafels sfeervol gedekt. Hier gaan we straks genieten van de lunch, verzorgd door het reizende restaurant De Maaltuin. 

Bijzondere locaties zorgen voor extra beleving

De Maaltuin kookt op verschillende bijzondere locaties in Nederland waar je niet zomaar komt, laat staan kunt dineren. Tijdens het diner maak je op een bijzondere manier kennis met de locatie en het unieke verhaal en de geschiedenis ervan. Daarbij wordt alles uit de kast getrokken om met al je zintuigen van de plek, de sfeer en het diner te genieten. 

Blik op de toekomst

Perslunch in de kassen van Soestdijk
Perslunch in de kassen van Soestdijk

Voorafgaand aan de lunch maken we een wandeling door de paleistuinen langs verschillende kunstwerken van de expositie ‘Voorlopers’. De kunstwerken zijn verrassend en helemaal in de geest van Paleis Soestdijk, dat altijd vernieuwend en origineel is geweest. De expositie is een voorloper van de nieuwe toekomst van het paleis, dat na een grondige renovatie in 2025 geopend zal worden als verzamelplaats en platform voor tentoonstellingen, congressen en andere evenementen op het gebied van duurzaamheid, technologie, natuur en cultuur.

Verrassingslunch in de kassen

Soestdijk is dus een perfecte locatie voor reizend restaurant De Maaltuin! Want na de wandeling schuiven we aan in de kassen, waar we onze verrassingslunch geserveerd krijgen. Deze lunch is een verkorte versie van het 5-gangendiner, en om dit verrassend te houden ga ik niet teveel verklappen. Een klein tipje van de sluier: de gerechtjes zijn bijzonder mooi en smaakvol en worden zoveel mogelijk gemaakt met seizoens- en lokale producten. Ze worden op een bijzondere, originele manier gepresenteerd waarbij cultuur, natuur, historie en culinaire beleving centraal staan. 

Meer dan alleen lekker eten

Tijdens de lunch zetten we een paar keer een koptelefoon op en beleef je het gerechtje op een verrassend andere manier dan je verwacht. Door de tafelsetting, waarbij je met de andere gasten aan lange tafels zit, ontstaan de leukste gesprekken. De vrolijke livemuziek, de mooie omgeving en de bijzondere maaltijd zorgen ervoor dat je alles om je heen even vergeet en je je even helemaal in koninklijke sferen waant. We eindigen de lunch buiten in de zon met een lekker fris dessert met bijpassende dessertwijn. 

Reizend restaurant De Maaltuin
Koptelefoons zorgen voor verrassend effect

Ik heb enorm genoten van dit bijzondere lunch-’event’. Het heeft me nieuwsgierig gemaakt naar de andere dinerlocaties van de Maaltuin, die ik ook zeker een keer ga uitproberen.

Ook een keer bijzonder dineren op een unieke locatie? 

De Maaltuin strijkt de komende tijd neer op de volgende plekken:

  • Paleis Soestdijk                             19 mei – 12 juni
  • Vliegbasis Soesterberg                 9 juni – 10 juli
  • Maritiem Museum                        16 juni – 17 juli
  • Muiderslot                                      4 augustus – 4 september
  • Trompenburg Tuinen                   11 augustus – 11 september

Meer info en tickets vind je op www.demaaltuin.nl

Meer info over Paleis Soestdijk, bezoeken en exposities vind je op www.paleissoestdijk.nl

Pop-up restaurant De Maaltuin met expositie op Paleis Soestdijk
De Maaltuin met expositie op Paleis Soestdijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *