Voor vandaag: vis uit de oven. Want het is nu echt koud buiten en dan wil je het in huis graag warm en knus maken. En niet alleen in huis, ook op tafel! Deze gegratineerde heekfilet is snel klaar, eenvoudig te maken en lief voor de lijn.
Welke wijn bij Gegratineerde heekfilet met tijm?
Hoya de Cadenas, een frisse witte wijn uit Spanje. Kijk ook op Wijn van de Dag!
VOEDINGSWAARDE P.P.: 254 Kcal, 12 gram Vet, 33 gram Eiwit, 3 gram Koolhydraat
4 personen | 25 minuten |
Ingrediënten
- 600 g heekfilet (of een andere witvis)
- zout, versgemalen peper
- 3 trostomaten, in plakjes
- 125 g geraspte geitenkaas
- 1 el verse tijmblaadjes
- Extra: ingevette ovenschaal
Stap 1
Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Leg de heekfilet in een ingevette ovenschaal. Bestrooi met zout en peper. Beleg de vis met de tomaat. Strooi er de kaas, de tijm en peper naar smaak over. Bak de heekfilet in de voorverwarmde oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar. Lekker met gebakken krieltjes en een groene salade.
Geef een reactie