Wat eten we de komende week? We houden het lekker eenvoudig met makkelijk te maken zomerse gerechten die er tegelijkertijd prachtig uitzien. Want het oog doet ook wat. Zet je dit op tafel, dan loopt het water je meteen in de mond. Met frisse zomerse ingrediënten als tomaten, komkommer, paprika, garnalen, mosselen en veel groene kruiden! Genieten met een grote G.
Zomerse gerechten, zomerse wijn
Bij al deze makkelijke zomerse gerechten met aantrekkelijke frisse smaken drink je uiteraard ook een lekker glas zomerwijn! Uiteraard een bijpassende (daar gaat het om op I Love Food & Wine). Welke? Niet moeilijk, bekijk mijn wijnadvies bij elke recept.
PASTA PRIMAVERA
We starten de week zomerse gerechten met deze fantastische pasta primavera, boordevol zomerse groenten als doperwten, courgette en groene asperges. Makkelijk om te maken. Bovendien lichtverteerbaar en gezond.
In 35 minuten op tafel.
GEGRILDE GARNALEN MET OESTERZWAMMEN
Makkelijk, simpel en snel; dat is dit gerecht uit de zogenaamde traybake oftewel bakplaat. Recept van Rukmini Iyer. Kwestie van mengen en onder de gril zetten. Witte rijst erbij en klaar is Kees.
In 12 minuten op tafel.
MAALTIJDSALADE MET ZALM EN LYCHEE
Een lust voor het oog en onwaarschijnlijk lekker van smaak. Dat is deze zomerse maaltijdsalade met zalm van mijn favoriete tv-kok Bill Granger. Mooi mix tussen Oost en West; een echte fusionsalade. Licht pittig van smaak met knapperige groene groenten, friszoete lychee en gebakken zalm. Bovendien snel op tafel. Wat wil je nog meer?
In 15 minuten op tafel.
MOSSELEN MET SALSA VERDE EN ORZO
Er zijn weer verse mosselen. Yammie, daar heb ik zin. Dit makkelijke recept komt uit het kookboek Ruige Kost van de mannen Pascal Jacobsen (Blɸf) en sterrenkok Edwin Vinke. Je bent misschien iets langer bezig, maar het resultaat is onwaarschijnlijk lekker.
In 45 minuten op tafel.
PIZZA BURRATA MET VERSE PESTO
Voor het weekend zetten we deze oogverblindende pizza op het menu. Snel gemaakt want je gaat uit van een rol kant-en-klaar pizzadeeg. Maar wel belegd met verse ingrediënten en homemade pesto. Zo gemaakt.
In 40 minuten op tafel.
ZOMERSE PASTA MET COURGETTE, CITROEN EN OLIJVEN
Vegetarische zomerse pasta met courgette. Heerlijk puur van smaak. Je gebruikt hier een dunne spaghettisoort, namelijk capellini. Maar als je die niet kunt krijgen, neem je gewoon spaghetti of spaghettini.
In 30 minuten op tafel.
ORZO MET FETA EN SPINAZIE
Deze maaltijdsalade is een van mijn grote favorieten. Orzo is een op rijst lijkende pastasoort. Je vult dat aan met spinazie, feta en pijnboompitten. Rozijnen zorgen voor een verrassend accent. Heerlijk zomers en
In 15 minuten op tafel.
LAUWWARME ZALMSALADE MET KOMKOMMER
Echt iets voor de zomer, deze heerlijke lauwwarme salade met zalm met verfrissende komkommer en limoen. Je bent lekker snel klaar. Let op: recept voor 2 personen.
In 20 minuten op tafel.
PERLINE MET TOMAAT EN BASILICUM
Perline, ook wel perle genoemd, is een gevulde pastasoort. Was ooit bij AH te koop in diverse varianten, maar elke andere gevulde verse pasta voldoet ook. Dus wil je vegetarisch eten, kies dan voor deze gevulde pasta met tomaat en basilicum. Licht en zomers van smaak.
In 10 minuten op tafel.
PESTOKIP MET ZOMERGROENTEN
Pestokip met zomergroente is een verleidelijk recept uit het kookboek ‘Eat Happy’ van Melissa Hemsley. Puur van smaak, koolhydraatarm én slank. Je maakt de pesto zelf en toch staat alles heel snel op tafel. Wat wil een mens nog meer?
In 20 minuten op tafel.
KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!
Op zoek naar meer makkelijke zomerse gerechten? Hier vind je er nog vijf.
GRATIS E-BOOK
Welke wijn past bij welk gerecht?
Ben je liefhebber van wijn én lekker eten? Maar je weet niet precies hoe je een wijn kiest die bij jet gerecht past? Dan is dit dé perfecte gids die je helpt om de juiste wijn-spijs combinatieste vinden. Hoe?
- Door mijn stapsgewijze methode toe te passen
- Met inspirerende voorbeelden om meteen uit te proberen