Weekmenu #32

10x makkelijke zomerse gerechten

Wat eten we de komende week? We houden het lekker eenvoudig met makkelijk te maken zomerse gerechten die er tegelijkertijd prachtig uitzien. Want het oog doet ook wat. Zet je dit op tafel, dan loopt het water je meteen in de mond. Met frisse zomerse ingrediënten als tomaten, komkommer, paprika, garnalen, mosselen en veel groene kruiden! Genieten met een grote G.

 

Zomerse gerechten, zomerse wijn

Bij al deze makkelijke zomerse gerechten met aantrekkelijke frisse smaken drink je uiteraard ook een lekker glas zomerwijn! Uiteraard een bijpassende (daar gaat het om op I Love Food & Wine). Welke? Niet moeilijk, bekijk mijn wijnadvies bij elke recept.

 

PASTA PRIMAVERA

We starten de week zomerse gerechten met deze fantastische pasta primavera, boordevol zomerse groenten als doperwten, courgette en groene asperges. Makkelijk om te maken. Bovendien lichtverteerbaar en gezond.
In 35 minuten op tafel.

Pasta primavera uit het kookboek Insane van Vanja van der Leeden en Remko Kraaijeveld
Pasta primavera met groene groenten

 

GEGRILDE GARNALEN MET OESTERZWAMMEN

Makkelijk, simpel en snel; dat is dit gerecht uit de zogenaamde traybake oftewel bakplaat. Recept van Rukmini Iyer. Kwestie van mengen en onder de gril zetten. Witte rijst erbij en klaar is Kees.
In 12 minuten op tafel.

Gegrilde garnalen met oesterzwammen uit het kookboek De Makkelijk Bakplaat van Rukmini Iyer
Gegrilde garnalen met oesterzwammen

 

MAALTIJDSALADE MET ZALM EN LYCHEE

Een lust voor het oog en onwaarschijnlijk lekker van smaak. Dat is deze zomerse maaltijdsalade met zalm van mijn favoriete tv-kok Bill Granger. Mooi mix tussen Oost en West; een echte fusionsalade. Licht pittig van smaak met knapperige groene groenten, friszoete lychee en gebakken zalm. Bovendien snel op tafel. Wat wil je nog meer?
In 15 minuten op tafel.

Salade met zalm, lychee en koriander
Salade met zalm, lychee en koriander

 

MOSSELEN MET SALSA VERDE EN ORZO

Er zijn weer verse mosselen. Yammie, daar heb ik zin. Dit makkelijke recept komt uit het kookboek Ruige Kost van de mannen Pascal Jacobsen (Blɸf) en sterrenkok Edwin Vinke. Je bent misschien iets langer bezig, maar het resultaat is onwaarschijnlijk lekker.
In 45 minuten op tafel.

 

Mosselen koken met orzo en salsa verde
Mosselen met orzo en salsa verde

 

PIZZA BURRATA MET VERSE PESTO

Voor het weekend zetten we deze oogverblindende pizza op het menu. Snel gemaakt want je gaat uit van een rol kant-en-klaar pizzadeeg. Maar wel belegd met verse ingrediënten en homemade pesto. Zo gemaakt.
In 40 minuten op tafel.

Pizza burrata met pesto uit het kookboek De Vega Atlas van Isabel Boerdam
Pizza burrata met pesto

 

ZOMERSE PASTA MET COURGETTE, CITROEN EN OLIJVEN

Vegetarische zomerse pasta met courgette. Heerlijk puur van smaak. Je gebruikt hier een dunne spaghettisoort, namelijk capellini. Maar als je die niet kunt krijgen, neem je gewoon spaghetti of spaghettini.
In 30 minuten op tafel.

Pasta met courgette, citroen en olijven
Pasta met courgette, citroen en olijven

 

ORZO MET FETA EN SPINAZIE

Deze maaltijdsalade is een van mijn grote favorieten. Orzo is een op rijst lijkende pastasoort. Je vult dat aan met spinazie, feta en pijnboompitten. Rozijnen zorgen voor een verrassend accent. Heerlijk zomers en
In 15 minuten op tafel.

Orzo met feta en spinazie
Orzo met feta en spinazie

 

LAUWWARME ZALMSALADE MET KOMKOMMER

Echt iets voor de zomer, deze heerlijke lauwwarme salade met zalm met verfrissende komkommer en limoen. Je bent lekker snel klaar. Let op: recept voor 2 personen.
In 20 minuten op tafel.

Zalmsalade van Anita
Zalmsalade met komkommer

 

 

PERLINE MET TOMAAT EN BASILICUM

Perline, ook wel perle genoemd, is een gevulde pastasoort. Was ooit bij AH te koop in diverse varianten, maar elke andere gevulde verse pasta voldoet ook.  Dus wil je vegetarisch eten, kies dan voor deze gevulde pasta met tomaat en basilicum. Licht en zomers van smaak.
In 10 minuten op tafel.

Perline met tomaat en spinazie
Perline met tomaat en spinazie

 

 

PESTOKIP MET ZOMERGROENTEN

Pestokip met zomergroente is een verleidelijk recept uit het kookboek ‘Eat Happy’ van Melissa Hemsley. Puur van smaak, koolhydraatarm én slank. Je maakt de pesto zelf en toch staat alles heel snel op tafel. Wat wil een mens nog meer?

In 20 minuten op tafel.

Pestokip met zomergroenten
Pestokip met zomergroenten

 

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

 

Op zoek naar meer makkelijke zomerse gerechten? Hier vind je er nog vijf.

 

 

 

Cover e-book wijn en spijs

GRATIS E-BOOK

Welke wijn past bij welk gerecht?

Ben je liefhebber van wijn én lekker eten? Maar je weet niet precies hoe je een wijn kiest die bij jet gerecht past? Dan is dit dé perfecte gids die je helpt om de juiste wijn-spijs combinatieste vinden. Hoe?

  • Door mijn stapsgewijze methode toe te passen
  • Met inspirerende voorbeelden om meteen uit te proberen
Download het gratis e-book