Wat gaan we eten de komende week? Zomerse temperaturen in het vooruitzicht. Dat betekent heerlijk buiten eten, en dan dat doe je dan het liefst zo makkelijk mogelijk. Dus deze week 5x zomerse ‘brood’-variaties; van pizza, tosti, wrap tot belegde broodjes.
Welke wijn bij een zomerse broodjes?
En…, bij al deze zomerse ‘baksels’ hebben we ook de juiste wijn gekozen. Je vindt bij elk recept de bijpassende wijn. Want daar gaat het toch om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor extra gezelligheid aan tafel.
MAANDAG
We starten de week lekker ‘gezond’. Natuurlijk zonder vlees, maar met extra veel groene groenten. Wat dacht je van deze toast met groene groenten van Georgina Hayden. Lijkt ingewikkeld, maar staat toch in 25 minuten op tafel. Megalekker!
DINSDAG
Voor de doordeweekse dinsdag een supersnelle wrap op z’n Mexicaans. Gevuld met paprika en garnalen. Staat in 15 minuten op tafel.
WOENSDAG
Pizza klinkt misschien ongezond, maar deze versie met spinazie en champignons is dat zeker niet. Gebruik kant-en-klare pizzadeeg uit de koeling van AH. Zo klaar!
DONDERDAG
Voor de donderdag: een bagel met gerookte vis. In het recept staat gerookte heilbot, maar ook met gerookte forel of zalm smaakt dit zomerse broodje met kruidencrème perfect.
VRIJDAG
Met het oog op het weekend een van mijn lievelingsgerechten uit de Provence: pissaladière. Heerlijk die combinatie van zoete uien, zoute ansjovis en friszure tomaten.
KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT.
Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.
GRATIS E-BOOK
Welke wijn past bij welk gerecht?
Ben je liefhebber van wijn én lekker eten? Maar je weet niet precies hoe je een wijn kiest die bij jet gerecht past? Dan is dit dé perfecte gids die je helpt om de juiste wijn-spijs combinatieste vinden. Hoe?
- Door mijn stapsgewijze methode toe te passen
- Met inspirerende voorbeelden om meteen uit te proberen