Gezond & makkelijk

I Love Food & Wine WEEKMENU #5

Heb je doordeweeks ook weinig tijd? Dan wil je snel klaar zijn. En snel klaar betekent vaak kiezen voor makkelijk. Maar dan wel het liefst met verse ingrediënten, zonder pakjes of zakjes. Want gezondheid staat voorop. Deze recepten bewijzen dat dat kan. Daarom deze week 5x supermakkelijke gerechten die bij ons regelmatig op tafel staan. Juist omdat ze zo lekker zijn. Wat wil je nog meer? 

MAANDAG

Lekker makkelijk zonder vlees. Dat gaat heel makkelijk met dit Italiaanse gerecht op basis van eieren: frittata met ui en tijm. Heerlijk op smaak gebracht met uien en tijm. Dit is super-easy en staat in 15 minuten op tafel.

Snelle frittata met ui en tijm
Frittata met ui

DINSDAG

Op dinsdag kies ik voor iets Aziatisch: simpele garnalencurry afkomstig uit het kookboek ‘A Simple Table’. Vervang je de verse tomaten door een blik tomatenblokjes, dan ben je nog sneller klaar!

Garnalencurry
Garnalencurry

WOENSDAG

Woensdag is gehaktdag. Met deze gehaktballetjes met koriander ben je zo klaar. Heerlijk met wat rijst en sperzieboontjes. Een recept dat valt in de categorie ; Lukt Altijd!

Gehaktballetjes met koriander
Gehaktballetjes met koriander

DONDERDAG

Op donderdag een lekker ouderwetse stamppot: hete bliksem. Erbij een speklapje gebakken in wat mosterd. Onwijs mooie combi.

Hete bliksem met speklapje
Hete bliksem met speklapje

VRIJDAG

Favoriet bij ons thuis: pasta met tomatensaus en wodka. Echt superlekker en heerlijk simpel.

Pasta met tomaten-wodkasaus
Pasta met tomaten-wodkasaus

 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *