Hollandse kost

I Love Food & Wine WEEKMENU #46

Hollandse kost; dat staat voor typisch Hollands eten. Denk aan pannenkoeken, erwtensoep en stevige stamppotten. Met dit koude weer past dat als een huis. Dus deze week 5x Hollandse pot met een kleine twist. Kies een recept en duik de keuken in. Succes gegarandeerd.

Natuurlijk ook nu met een glas wijn erbij. Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor nog meer mooie momenten aan tafel (lees de wijn-spijsadviezen bij elk recept). Laat je inspireren…

MAANDAG

Kaasfondue met groene kruiden
Kaasfondue met groene kruiden

We starten op deze meatless monday met een ouderwetse kaasfondue. Niet alleen gemaakt met Hollandse belegen kaas, maar ook nog twee andere soorten. Opgepept met groene kruiden. Serveer er behalve stokbrood ook rauwe groenten bij. Dat maakt het gezonder en frisser.

 

 

 

DINSDAG

Op dinsdag een ouderwetse stamppot die niemand meer kent: hete bliksem. Gemaakt van aardappelen en twee soorten appels. Vreselijk lekker met een gebakken mosterd-speklapje erbij.

 

Hete bliksem met speklapje
Hete bliksem met speklapje

WOENSDAG

Op woensdag een klassieker uit de Hollandse keuken: erwtensoep met worst. Dit is het recept van mijn moeder met 2 verschillende soorten worst. Heerlijk!

Erwtensoep van Jolande
Mijn Hollandse erwtensoep

DONDERDAG

Zelf pannenkoeken bakken is niet moeilijk. Je kunt ze natuurlijk gewoon eten met kaas, spek of stroop. Maar heel bijzonder worden ze met deze Surinaamse twist van kerriekip en boontjes. Echt een aanrader!!!

Surinaamse kerriekip
Surinaamse kerriekip in Hollandse pannenkoek

VRIJDAG

Weekendrecept: feestelijke sliptong!
Weekendrecept: feestelijke sliptong!

Met het oog op het weekend: een feestelijk gerecht met een Hollandse visje: Sliptong met Hollandse garnalen.

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *