Trendy; dat is de Midden-Oosten keuken tegenwoordig. Vorige week stond in het teken van de Kookboekenweek met als winnaar Jigal Krant met zijn kleurrijke kookboek over de stad Tel Aviv. We doen er deze week nog een schepje bovenop; we koken de hele week Midden-Oosten gerechten. Niet alleen met Jigal Krant, maar ook met de Libanese Tony Kitous, Nadia Zerouali & Merijn Tol, Ottolenghi, en een Shakshuka van Sergio Herman.
Natuurlijk ook nu met een glas wijn erbij. Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor nog meer mooie momenten aan tafel (lees de wijn-spijsadviezen bij elk recept). Laat je inspireren…
MAANDAG

We starten op deze meatless monday met het winnende kookboek TLV met ons (en Jigal’s) favoriete recept: geroosterde koolrabi met feta. Verrassend vegetarisch dus!
DINSDAG
Voor de dinsdag eten een lievelingsrecept van Ottolenghi: Witlof met Serranoham. Misschien niet meteen een Midden-Oosten bestseller, maar wel heerlijk winters en boordevol smaak, zoals we van hem gewend zijn.

WOENSDAG
Op woensdag een toppertje van de dames Nadia & Merijn: kibbeh van rode linzen. Afkomstig uit hun kookboek Souq. Hier blijf je gegarandeerd van eten. Bovendien vegetarisch. Mmm…

DONDERDAG
Shakshuka is een groentegerecht met ei uit de Palestijnse keuken. Deze versie komt van topkok Sergio Herman. Wel bewerkelijk, maar waanzinnig lekker.

VRIJDAG
Met het oog op het weekend: een heerlijke kippenpastei van de Libanees Tony Kitous.

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!
Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.
Geef een reactie