Weekmenu #6

5x trendy Midden-Oosten

Wat gaan we eten de komende week? Wat dacht je van de Midden-Oosten keuken? Trendy en onweerstaanbaar; zo typeert die keuken zich vandaag de dag. Niet alleen Yotam Ottolenghi maakt heerlijke gerechten, maar ook Jigal Krant, de Libanese Tony Kitous, en het duo Nadia Zerouali & Merijn Tol zijn uitstekende receptenschrijvers. Bereid je voor op een week vol culinaire avonturen, en laat je zintuigen prikkelen met deze trendy Midden-Oosterse gerechten.

Natuurlijk ook nu met een glas wijn erbij. Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor nog meer mooie momenten aan tafel (lees de wijn-spijsadviezen bij elk recept). Laat je inspireren…

MAANDAG Geroosterde koolrabi met feta

We starten vegetarisch met een favoriet recept van Jigal Krant: geroosterde koolrabi met feta. Maar eigenlijk is dit een groente bijgerecht. Maak ter aanvulling bijvoorbeeld de pasta arrabiata. Zo creeer je een heerlijk geheel. Smullen geblazen…

Penne Arrabbiata uit het boek Veganissima van Luna Trapani
Penne Arrabbiata

DINSDAG Witlof met Serranoham

Voor de dinsdag eten een lievelingsrecept van de populaire Yotam Ottolenghi: Witlof met Serranoham. Een recept uit zijn kookboek: Ottolenghi, het kookboek. Misschien niet meteen een Midden-Oosten bestseller, maar wel heerlijk winters en boordevol smaak, zoals we van hem gewend zijn. In 30 minuten op tafel!

Witlof met Serranoham
Gekarameliseerde witlof met Serranoham

WOENSDAG Kibbeh van rode linzen

Op woensdag een toppertje van de dames Nadia & Merijn: kibbeh van rode linzen. Afkomstig uit hun kookboek Souq. Hier blijf je gegarandeerd van eten. Bovendien vegetarisch. Serveer er een frisse salade bij, zoals bijvoorbeeld deze grapefruitsalade met avocado van Jigal Krant. Mmm…

Kibbeh van linzen en ui
Kibbeh van linzen en ui

DONDERDAG Shakshuka

Shakshuka is een groentegerecht met ei uit de Palestijnse keuken. Deze versie komt van topkok Sergio Herman. Wel bewerkelijk, maar waanzinnig lekker. Wil heel snel klaar zijn; kies dan deze versie van Carla Lalli: eieren in het vagevuur!

Shakshuka met feta SH
Shakshuka van Sergio Herman
Eieren in pittige tomatensaus met kikkererwten uit het kookboek That sounds so good van Carla Lalla Music
Eieren in het vagevuur: in 15 minuten klaar

VRIJDAG Kippenpastei

Met het oog op het weekend: een heerlijke kippenpastei van de Libanees Tony Kitous.

Palestijnse kippenpastei
Palestijnse kippenpastei

 

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

Weekmenu 34 Midden OostenMeer overheerlijke ideeën nodig uit de Midden-Oosten keuken? Hier vind je nog 5 vegetarische gerechten.

 

 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *