Out of the Box

I Love Food & Wine WEEKMENU #41

‘Out of the box’-koken; doe jij er ook aan mee? Het wordt bijna een modeterm! Je denkt waarschijnlijk meteen aan Hello Fresh, Marley Spoon of Allerhande. Maar ik niet, ik denk aan gerechten die anders dan anders zijn, je op een verkeerd been zetten of niet voor de hand liggen. Met andere woorden: gewoon heel verrassend en onverwacht koken! Dus dat betekent, deze week elke dag een spannend gerecht op tafel.

Natuurlijk altijd met een glas wijn erbij. Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor nog meer mooie momenten aan tafel (lees de wijn-spijsadviezen bij elk recept). Laat je inspireren…

MAANDAG

Natuurlijk starten we de week met Meatless Monday. We zetten Fish & Chips op het menu. Niet gemaakt met vis, maar met bloemkool. Hoe cool is dat: Vega Fish & Chips!

Vega Fish & Chips
Vega Fish & Chips van bloemkool

DINSDAG

Voor de dinsdag eten we groene gehaktballen. Dat ziet er spannend uit, maar zo smaken ze ook. Lekker met aardappelpuree en gestoofde winterwortel.

Groene gehaktballen
Groene gehaktballen in spek gerold

WOENSDAG

Op woensdag een van de meest bekeken recepten van deze website: Boeuf Bourguignon van biet. Wat zul je daarmee scoren!

Biet bourguignon
Biet Bourguignon uit The Green Kitchen

DONDERDAG

Op donderdag eten we pannenkoeken. Niet op z’n Hollands, nee deze zijn gemaakt van spinazie. Kinderen zijn er dol op, en ze krijgen meteen wat extra groente binnen.

 

Spinazieflensjes met kikkererwten en appel
Spinazieflensjes met kikkererwten en appel

VRIJDAG

Voor het weekend iets verrassends: wildstoof en croute. Zo’n bladerdeeghoedje wekt altijd de nieuwsgierigheid: wat zit eronder. Nou, deze stoofschotel mag er zijn. Heerlijk!

Wildstoof-en-croûte
Wildstoof onder bladerdeeg

 

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *