Pompoen in de hoofdrol

I Love Food & Wine WEEKMENU #40

Pompoen: prachtig om te zien, uitdagend om mee aan de slag te gaan, én verrassend lekker om te eten. Je kunt er héél veel kanten mee op, zowel zoet als hartig.  Ontdek die magische veelzijdigheid en je zult zien het verveelt nooit. Deze week 5 x pompoen op het menu: van salade en pasta tot soep en stoofschotels.

Natuurlijk altijd met een glas wijn erbij. Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor nog meer mooie momenten aan tafel (lees de wijn-spijsadviezen bij elk recept). Laat je inspireren…

MAANDAG

Pompoen, bij uitstek geschikt voor een Meatless Monday. Ik kies voor de herfstige linzensalade met geroosterde pompoen. Een van mijn favorieten.

Linzensalade met pompoen

DINSDAG

Voor de dinsdag een lamscurry met een Indiaas tintje. Je hebt er even tijd voor nodig, maar de oven doet het werk.

Lamscurry met pompoen

WOENSDAG

Woensdag, gehaktdag! We gebruiken geen gehakt, maar verse worst die in plakjes wordt gesneden. Een heerlijk Italiaans gerecht: Gnocchi met pompoen en worst. Staat in 35 minuten op tafel!

Gnocchi met pompoen

DONDERDAG

Nog een keertje stoven deze week, maar nu met rundvlees. Deze Stoofschotel met pompoen is een toppertje. Gebruik een flespompoen, want die hoef je niet te schillen.

 

Stoofschotel met rundvlees en pompoen

VRIJDAG

Als je aan pompoen denkt, denk je aan soep. Dus speciaal voor het weekend: pompoensoep met kokosmelk en sinaasappel. Die past op elk moment van de dag met mooie intense smaken.

Pompoensoep met sinaasappel
Pompoen, gember en sinaasappel gaan in de soep

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *