Familietijd

I Love Food & Wine WEEKMENU #38

De herfst is begonnen! De dagen worden weer langer. Heerlijk om met z’n allen wat langer aan tafel te zitten. Dus 5x gerechten om te delen. Van ovenschotels, stoofpotten tot kaasfondue.

Natuurlijk altijd met een glas wijn erbij. Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor nog meer mooie momenten aan tafel (lees de wijn-spijsadviezen bij elk recept). Laat je inspireren…

 

Kaasfondue met groene kruiden
Kaasfondue met groene kruiden

MAANDAG

Zoals altijd starten we met de Meatless Monday. We beginnen met een kaasfondue met groene kruiden. Stokbrood erbij, en wat knapperige groenten en dopen maar…

 

 

 

 

DINSDAG

Voor de dinsdag een fantastische Mexicaanse bonensoep. Voor je het weet schep je tweemaal op. Garneren met zure room en korianderblaadjes.

Mexicaanse bonensoep met rundvlees
Mexicaanse bonensoep met rundvlees

WOENSDAG

Woensdag, gehaktdag! We vliegen naar Zuid-Afrika. Daar maken ze deze heerlijke ovenschotel met gehakt, abrikozen en een topping van amandelen: bobotie. Ik krijg nu al trek: zó lekker!

Bobotie uit Zuid-Afrika
Bobotie uit Zuid-Afrika

DONDERDAG

Samen eten, samen delen. Wat dacht je van deze mix tussen Suriname en Nederland: kerriekip in een Hollandse pannenkoek. Dat is weer eens wat anders dan een pannenkoek met suiker of stroop.

Surinaamse kerriekip
Surinaamse kerriekip in Hollandse pannenkoek

VRIJDAG

Met het oog op het weekend een echte Franse klassieker: Boeuf Bourguignon. Neem even de tijd om het vlees te laten stoven. Dat kan natuurlijk ook de avond ervoor. De smaken kunnen dan goed intrekken en de stoofschotel wordt nog lekkerder.

Boeuf Bourguignon
Perfecte Boeuf Bourguignon

 

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 

BEWAAR HET WEEKMENU OP PINTEREST!

Wil je het weekmenu opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Weekmenu met Familie Favorieten. Samen aan tafel met 5 gerechten om te delen. Van stoofpotten, kaasfondue tot ovenschotels. Met bijpassend wijnadvies. Alle recepten zijn getest! #familierecept #gerechtenomtedelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *