Septemberitus

I Love Food & Wine WEEKMENU #36

Septemberitus; dat is het thema van deze week. Geïnspireerd op het nieuwste nummer van AllerHande ‘Slim Septemberen’. Wat houdt dat in? Terug naar het gewone leven met groenten van het seizoen. Dat betekent o.a. bloemkool, groene kool, andijvie. In ieder geval lekker eenvoudig.

Natuurlijk altijd met een glas wijn erbij. Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor nog meer mooie momenten aan tafel (lees de wijn-spijsadviezen bij elk recept). Laat je inspireren…

MAANDAG

Zoals altijd starten we met de Meatless Monday. Vandaag met bloemkool in de hoofdrol: bloemkool-tomaatcurry met hardgekookt ei. Heel makkelijk om te maken. Zeker ook geschikt voor kinderen, dan gebruik je gewoon iets minder rode peper.

Bloemkoolcurry met ei
Bloemkoolcurry met ei

DINSDAG

Als wij hier in huis snel klaar willen zijn, dan komt de pasta met wodkasaus op tafel. In dit recept wordt penne gebruikt, maar wij vinden hem ook erg lekker met spaghetti. Succes gegarandeerd!

Pasta met tomaten-wodkasaus
Pasta met tomaten-wodkasaus

WOENSDAG

Woensdag, gehaktdag! Deze andijviestamppot met gehaktballetjes is kinderlijk eenvoudig, maar waanzinnig lekker. Dat komt o.a. door net dat beetje karnemelk door de stamppot, en de smeuïge gehaktballetjes van oma.

Andijviestamppot met gehaktb
Andijviestamppot met gehaktballetjes

DONDERDAG

September is dé kolenmaand. Groene savooiekool ligt weer in de schappen en daar maken we deze stoofschotel van: Spaanse runderstoof met groene kool. Makkelijk om te maken, maar hij moet wel even op staan. Dus op tijd beginnen.

Spaanse runderstoofschotel met kool
Spaanse runderstoofschotel met groene kool

VRIJDAG

Met het oog op het weekend: een simpel visgerecht van Jamie Oliver met maar 5 ingrediënten: Zalm met kerstomaatjes en chorizo. Superlekker en zo klaar!

 

Zalm met smoky chorizo
Zalm met smoky chorizo

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

Meer makkelijke ideeën nodig? In mijn twee vorige snelle weekmenu’s , en die van vorige week staan nog meer mogelijkheden.

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.