Weekmenu #33

Makkelijk met maar 5 ingrediënten!

Snel & makkelijk; zo wil iedereen koken doordeweeks. Vandaar dat het kookboek 5 Ingrediënten van Jamie Oliver zo succesvol is. We liften even mee op dit concept. Dus deze week 5x een gerecht met maximaal 5 ingrediënten. We laten dan wel even de gewone huis-tuin-en-keuken voorraad buiten beschouwing zoals zout, peper, olie, boter, bloem… Dus maak het je makkelijk deze week en zorg dat je alle boodschappen in huis hebt. 

En…, bij al deze heerlijke gerechten hebben we ook de juiste wijn gekozen. Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor mooie momenten aan tafel, ook doordeweeks. 

MAANDAG 

We starten de week normaal gesproken vegetarisch. Maar we kiezen vandaag voor de Piperade met een twist.  Wil je toch vegetarisch eten, dan kun je de rauwe ham weglaten. Geef eventueel wat extra smaak door een teentje knoflook toe te voegen.

Piperade met een twist
Piperade met een twist

DINSDAG

Op dinsdag eten we het recept uit het kookboek van Jamie Oliver: Zalm met chorizo en kerstomaatjes. Supersimpel om te maken. Staat in 15 minuten op tafel.

Zalm met smoky chorizo
Zalm met smoky chorizo

WOENSDAG

Op woensdag eten we kip. Deze kip met dadelcouscous met een Marokkaans tintje is zo gemaakt, en een favoriet van velen.

Kippendijen met dadel-couscous
Kippendijen met dadel-couscous

DONDERDAG

Op donderdag mijn Italiaanse klassieker: Bistecca Tagliata. Lekker slank en koolhydraat-arm, tenminste als je er geen aardappeltjes uit de oven bij eet.

Bistecca tagliata
Bistecca tagliata

VRIJDAG

Oorspronkelijk is vrijdag, visdag. Om die traditie in ere te houden: mosselen in kerrierroom. Afkomstig uit het kookboek ‘Lukt altijd’.

Mosselen in kerrieroom
Mosselen in kerrieroom

Klik op de linkjes voor het bijbehorende recept!

Weekmenu 28 2020 5 ingrediëntenOp zoek naar nog meer makkelijke recepten met maximaal 5 ingrediënten? Hier vind je nog zo’n weekmenu!

 

 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *