Klassiekers: daar houd ik van! Mits goed gemaakt; het zijn altijd fijne toppertjes. Geniet deze week van deze zomerse varianten uit de wereldkeuken, zoals Hollandse asperges met botersaus of Belgische waterzooi tot Thaise Pad Thai en Italiaanse Panzanella.
Natuurlijk altijd met een bijpassend wijnadvies. Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor nog meer mooie momenten aan tafel.
MAANDAG
Op Meatless Monday starten we met een klassieker uit eigen land: Asperges met botersaus. Een heerlijk recept van tv-kok Estée Strooker. Nog even genieten van ons witte goud.
DINSDAG
Op dinsdag reizen we af naar België voor de weergaloze klassieker: Waterzooi van kip! Bovendien is dit recept koolhydraatarm en makkelijk om te maken.
WOENSDAG
Op woensdag wordt het weer wat zonniger, dan krijg je meteen zin in deze Italiaanse maaltijdsalade: Panzanella. Een zomerse broodsalade uit de keuken van Toscane.
DONDERDAG
Ook de Aziatische keuken kent zijn klassiekers, denk aan babi ketjap (toppertje), rendang of saté. En ook deze Thaise Pad Thai is niet te versmaden. Komt uit het nieuwste kookboek van Jamie Oliver. Die moet je geproefd hebben. Let op: een recept voor 2 personen!
VRIJDAG
Voor het weekend maken we een klassieker uit de Spaanse keuken: Paella met kip en garnalen. Mmmm…, altijd lekker!
KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!
Nog meer klassieke gerechten nodig? Hier vind je er nog vijf.
Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.
GRATIS E-BOOK
Welke wijn past bij welk gerecht?
Ben je liefhebber van wijn én lekker eten? Maar je weet niet precies hoe je een wijn kiest die bij jet gerecht past? Dan is dit dé perfecte gids die je helpt om de juiste wijn-spijs combinatieste vinden. Hoe?
- Door mijn stapsgewijze methode toe te passen
- Met inspirerende voorbeelden om meteen uit te proberen