Weekmenu #3

5x Winterse Favorieten

Mooi, zo’n winterse witte wereld! Ik houd er van. De winter heeft z’n intrede gedaan vorige week en de schaatsen konden weer uit het vet. Eenmaal weer binnen dan kijk je uit dampende soepen, hartverwarmende ovenschotels en stamppotten. Tenminste ik wel. Behalve mijn klassiekers als Hollandse erwtensoep, perfecte boerenkool en onweerstaanbare confit de canard zijn dit 5 winterse favorieten die ik jullie niet wil onthouden. Zó lekker, ik weet zeker dat ze ook op jouw favorietenlijst komen.

Natuurlijk altijd met een bijpassende wijn. Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor nog meer mooie momenten aan tafel. 

 MAANDAG

Op Meatless Monday de zwarte bonensoep met pompoen en feta. Klinkt ingewikkeld, maar staat in 25 minuten op tafel. Héérlijk!!!

Pittige maaltijdsoep met zwarte bonen
Bonensoep met pompoen en feta. Zó klaar!

DINSDAG

Op dinsdag eten we ouderwetse zuurkoolstamppot met worst. Dat klinkt juist eenvoudig, maar door toevoeging van stroop en witte wijn ontstaat het perfecte resultaat. Ook lekker met een glas bier erbij!

Zuurkoolstamppot met worst
Klassieke zuurkoolstamppot met worst

WOENSDAG

Op woensdag een winterse risotto met paddenstoelen en knolselderij. Lekker vegetarisch. Serveer er een tomatensalade bij.

Paddenstoelenrisotto
Niet te zware risotto met paddenstoelen

DONDERDAG

Stoven hoort bij de winter. Deze Marokkaanse tajine van kip met olijven is een absolute aanrader

Tajine van kip en olijven
Tajine van kip en olijven

VRIJDAG

Met het oog op het weekend. Ik weet niet wat ik moet kiezen: wildstoofschotel, boeuf bourguignon of toch maar mijn ‘echte’ chili con carne. Allemaal even lekker.

Chili con carne uit Texas
Chili con carne uit Texas

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

Stoere Stamppot

Nog meer winterse recepten nodig? Hier vind je er nog vijf! 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *