Mooi, zo’n winterse witte wereld! Ik houd er van. De winter heeft z’n intrede gedaan vorige week en de schaatsen konden weer uit het vet. Eenmaal weer binnen dan kijk je uit dampende soepen, hartverwarmende ovenschotels en stamppotten. Tenminste ik wel. Behalve mijn klassiekers als Hollandse erwtensoep, perfecte boerenkool en onweerstaanbare confit de canard zijn dit 5 winterse favorieten die ik jullie niet wil onthouden. Zó lekker, ik weet zeker dat ze ook op jouw favorietenlijst komen.
Natuurlijk altijd met een bijpassende wijn. Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor nog meer mooie momenten aan tafel.
MAANDAG
Op Meatless Monday de zwarte bonensoep met pompoen en feta. Klinkt ingewikkeld, maar staat in 25 minuten op tafel. Héérlijk!!!

DINSDAG
Op dinsdag eten we ouderwetse zuurkoolstamppot met worst. Dat klinkt juist eenvoudig, maar door toevoeging van stroop en witte wijn ontstaat het perfecte resultaat. Ook lekker met een glas bier erbij!

WOENSDAG
Op woensdag een winterse risotto met paddenstoelen en knolselderij. Lekker vegetarisch. Serveer er een tomatensalade bij.

DONDERDAG
Stoven hoort bij de winter. Deze Marokkaanse tajine van kip met olijven is een absolute aanrader

VRIJDAG
Met het oog op het weekend. Ik weet niet wat ik moet kiezen: wildstoofschotel, boeuf bourguignon of toch maar mijn ‘echte’ chili con carne. Allemaal even lekker.

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!
Nog meer winterse recepten nodig? Hier vind je er nog vijf!
Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.
Geef een reactie