Gehakt is veelzijdig, gemakkelijk en bovendien goedkoop. Je kunt er alle kanten mee op en iedereen vindt het lekker. De basis is gemalen vlees, maar door kruiden, specerijen en/of groenten toe te voegen krijgt het op simpele wijze een andere smaak en uiterlijk. Van gehaktbrood, stoofschotel tot gewone ballen. Dit zijn mijn ultieme toppers met gehaktrecepten.
Ook bij deze gehaktrecepten past een lekker glas wijn. Uiteraard een bijpassende, want dat hoort bij I Love Food & Wine. Maar welke ga je kiezen? Niet moeilijk, bekijk mijn wijnadvies bij elk recept.
Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor net dat stukje extra, voor meer happyness aan tafel.
Op Meatless Monday eten we een vegetarische burger, gemaakt van rauwe bieten. Het recept voor de bietenburger is afkomstig van Hugh Fearnley-Whittingsstall uit zijn kookboek Licht. Prachtig van kleur, intens en kruidig van smaak. Staat in 20 minuten op tafel.
Deze Zweedse gehaktballetjes worden gemaakt met kipgehakt. Heerlijk smeuïg met die romige saus. Bovendien zo klaar! Eet er broccoli en aardappelpuree bij.
Op woensdag, gehaktdag zetten we deze klassieke pasta met kleine gehaktballetjes in pittige tomatensaus op tafel. Een toppertje hier in huis! Vindt iedereen lekker.
Gehaktbrood mag natuurlijk niet ontbreken in deze week. Deze versie is gevuld met eieren. Verrassend en oogverblindend. Helemaal niet moeilijk om te maken.
Geef een reactie