Weekmenu #8

5x Toppers met gehakt

Gehakt is veelzijdig, gemakkelijk en bovendien goedkoop. Je kunt er alle kanten mee op en iedereen vindt het lekker. De basis is gemalen vlees, maar door kruiden, specerijen en/of groenten toe te voegen krijgt het op simpele wijze een andere smaak en uiterlijk. Van gehaktbrood, stoofschotel tot gewone ballen. Dit zijn mijn ultieme toppers.

Natuurlijk altijd met een bijpassend wijnadvies. Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor nog meer mooie momenten aan tafel. 

 MAANDAG

Op Meatless Monday eten we een vegetarische burger, gemaakt van rauwe bieten: de bietenburger van Hugh Fearnley-Whittingsstall. Prachtig van kleur, intens en kruidig van smaak. Staat in 20 minuten op tafel.

Bietenburgers
Bietenburger met tomaten-avocado salsa

DINSDAG

Deze Zweedse gehaktballetjes worden gemaakt met kipgehakt. Heerlijk smeuïg met die romige saus. Bovendien zo klaar! Eet er broccoli en aardappelpuree bij.

Zweedse gehaktballetjes
Zweedse gehaktballetjes van kipgehakt

WOENSDAG

Op woensdag, gehaktdag; dan past deze klassieke pasta met kleine gehaktballetjes in pittige tomatensaus perfect. Een toppertje hier in huis! Vindt iedereen lekker.

Spaghetti met gehaktballetjes
Spaghetti met kleine gehaktballetjes

DONDERDAG

Gehaktbrood mag natuurlijk niet ontbreken in deze week. Deze versie is gevuld met eieren. Met een knipoog naar de lente die er bijna aankomt.

Gehaktbrood met ei liggend (1 van 1)
Gehaktbrood met ei en spek

VRIJDAG

Met het oog op het weekend maken we de shepherd’s pie van Yvette van Boven. Niet met lamsvlees, maar met rundergehakt. Weergaloos lekker!

Shepherds pie van Yvette
Shepherd’s pie van Yvette van Boven met rundergehakt

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

 

Weekmenu 39 Veelzijdig gehakt

Nog meer gehaktrecepten nodig? Hier vind je er nog vijf

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *