Weekmenu #47

5x Toppers met gehakt

Gehakt is veelzijdig, gemakkelijk en bovendien goedkoop. Je kunt er alle kanten mee op en iedereen vindt het lekker. De basis is gemalen vlees, maar door kruiden, specerijen en/of groenten toe te voegen krijgt het op simpele wijze een andere smaak en uiterlijk. Van gehaktbrood, stoofschotel tot gewone ballen. Dit zijn mijn ultieme toppers met gehaktrecepten.

Ook bij deze gehaktrecepten past een lekker glas wijn. Uiteraard een bijpassende, want dat hoort bij I Love Food & Wine. Maar welke ga je kiezen? Niet moeilijk, bekijk mijn wijnadvies bij elk recept.

Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor net dat stukje extra, voor meer happyness aan tafel. 

 MAANDAG

Op Meatless Monday eten we een vegetarische burger, gemaakt van rauwe bieten. Het recept voor de bietenburger is afkomstig van Hugh Fearnley-Whittingsstall uit zijn kookboek Licht. Prachtig van kleur, intens en kruidig van smaak. Staat in 20 minuten op tafel.

Bietenburgers
Bietenburger met tomaten-avocado salsa

DINSDAG

Deze Zweedse gehaktballetjes worden gemaakt met kipgehakt. Heerlijk smeuïg met die romige saus. Bovendien zo klaar! Eet er broccoli en aardappelpuree bij.

Zweedse gehaktballetjes
Zweedse gehaktballetjes van kipgehakt

WOENSDAG

Op woensdag, gehaktdag zetten we deze klassieke pasta met kleine gehaktballetjes in pittige tomatensaus op tafel. Een toppertje hier in huis! Vindt iedereen lekker.

Spaghetti met gehaktballetjes
Spaghetti met kleine gehaktballetjes

DONDERDAG

Gehaktbrood mag natuurlijk niet ontbreken in deze week. Deze versie is gevuld met eieren. Verrassend en oogverblindend. Helemaal niet moeilijk om te maken.

Gehaktbrood met ei liggend (1 van 1)
Gehaktbrood met ei en spek

VRIJDAG

Met het oog op het weekend maken we de shepherd’s pie van Yvette van Boven. Niet met lamsvlees, maar met rundergehakt. Weergaloos lekker!

Shepherds pie van Yvette
Shepherd’s pie van Yvette van Boven met rundergehakt

 

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

 

Weekmenu 39 Veelzijdig gehakt

Nog meer gehaktrecepten nodig? Hier vind je er nog vijf

 

 

 

 

BEWAAR DIT WEEKMENU MET GEHAKTRECEPTEN OP PINTEREST!

Wil je het weekmenu met gehaktgerechten opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Met gehakt kun je heel veel kanten op. Vooral gehaktballen of gehaktballetjes zijn populair. Maar je kunt er ook nog andere dingen mee doen, zoals een gehaktbrood van maken. Of een ovenschotel mee vullen. Maak bijvoorbeeld de shepherd’s pie van Yvette van Boven. Allemaal gehaktrecepten die meer dan de moeite waard zijn. Om nooit te vergeten. . Recepten nodig? Ga naar de website van I Love Food & Wine. #gehakt #gehaktbal #makkelijk #wijn-spijscombinatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *