Weekmenu #39

5x stoofpotje voor de herfst

Wat gaan we eten de komende week? Regen, wind, vesten aan: het is weer herfst. Dus tijd voor een hartverwarmend HERFST stoofpotje. Daar heb ik echt helemaal zin in. Deze week voor elk wat wils: stoofpot van kip, rundvlees, kip, vis of vegetarisch. Of…, je kookt gewoon elke dag een ander stoofpotje. Want alles is onweerstaanbaar lekker.

Bij zo’n hartverwarmend herfst stoofpotje hoort natuurlijk ook een lekker glas wijn bij.  Uiteraard een bijpassende (daar gaat het om op I Love Food & Wine). Welke? Niet moeilijk, bekijk mijn wijnadvies bij elke recept.

Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor net dat stukje extra, voor meer happyness aan tafel. 

MAANDAG Groente stoofpot met cavalo nero

Op Meatless Monday starten we deze supergezonde groentestoofpot met cavolo nero. Cavolo nero klinkt misschien moeilijk? Het is gewoon een koolsoort die lijkt op boerenkool. Kun je geen cavolo nero krijgen, koop dan gesneden boerenkool of 1 zakje roerbakgroente met cavolo nero (AH). Net zo lekker, maar een stuk eenvoudiger. Wil je nog sneller klaar zijn, gebruik dan de kant-en-klaar gesneden pompoenstukjes.

Groentestoofpot met cavolo nero
Groentestoofpot met cavolo nero

DINSDAG Indiase kipcurry 

Op dinsdag reizen we af naar India? We maken de Indiase kipcurry uit Ivestown met wortel en aardappel. Begin op tijd, want hij moet wat langer stoven. Resultaat: waanzinnig lekker!

Kipcurry stoofpot
Kipcurry uit Ivestown

WOENSDAG Snelle goulash

Deze makkelijk te maken goulash, gemaakt van varkensvlees, was het lievelingskostje van mijn zoon toen hij klein was. En tot de dag van vandaag maakt hij dit stoofpotje nog steeds. Lekker met rijst en zoetzure paprika uit een potje.

Goulash van varkensvlees met foto van Dagelijkse kost
Snelle goulash van varkensvlees

DONDERDAG Spaanse visstoofpot

Op donderdag eten we de Spaanse visstoof met tomaten. In het recept gebruiken we schelvis, maar je kunt elke vis gebruiken die je wilt, gebruik wat je lekker vindt. Staat in 30 minuten op tafel.

Visstoofschotel met schelvis
Stoofpot met schelvis

VRIJDAG Zoervleis

In het weekend hebben we meer tijd. Dan gaan we voor het oer-Limburgse Zoervleis. Origineel gemaakt van paardenvlees (maar met rundvlees lukt ook hoor!). Dit recept is afkomstig van eetcafé Sjiek uit Maastricht. Zij weten hoe je de lekkerste maakt. Proberen dus.

Zoervleis van Café Sjiek Maastricht
Zoervleis van Café Sjiek Maastricht

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

Weekmenu 42 NajaarsfavorietenZin in nog meer hartverwarmende najaarsgerechten? Hier vind je er nog vijf

 

 

 

BEWAAR DIT WEEKMENU MET  5x OVERHEERLIJK HERFST STOOFPOTJE OP PINTEREST!

Wil je het weekmenu opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Weekmenu met herfst stoofpotjes. Het is herfst, dus tijd voor hartverwarmende stoofpotjes. Van rundvlees, paardenvlees, vis, kip of varkensvlees. Maar vegetarisch kan ook! Alle recepten zijn getest! #stoofpotje #herfst #makkelijk recept #stoven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *