Weekmenu #4

5x Stoere wintergerechten

Wat staat er op het menu de komende week? De winter heeft zijn intrede gedaan. Het is lekker koud buiten en de eerste sneeuw is gevallen. Dan hunker ik naar winters comfortfood: hartverwarmende stoofpotten, dampende soepen, smeuïge stamppotten. Heerlijk toch? Deze week eten we verrukkelijke winter gerechten: Boeuf Bourguignon, winterse bonensoep, stamppot met knolselderij en spicy varkenskrabbetjes.

Natuurlijk altijd met een bijpassende wijn (zie elk recept). Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor nog meer mooie momenten aan tafel.  

MAANDAG Koolhydraatarme stamppot met knolselderij

Op Meatless Monday starten we met een overheerlijke vegetarische stamppot met spinazie en knolselderij, recept uit het kookboek Veggie, very much. Het is een stamppot zonder aardappelen, dus koolhydraatarm. Serveer er een knapperige vegetarische kaasschnitzel bij. Je mist het vlees niet!

Op zoek naar meer koolhydraatarme hoofdgerechten? Kijk dan naar dit weekmenu.

Spinaziestamppot met knolselderij
Koolhydraat-arme stamppot met spinazie en knolselderij

DINSDAG Spicy spareribs

Op dinsdag is het tijd voor spicy varkenskrabbetjes, oftewel spareribs. Echt comfortfood. Erbij een stamppotje van spitskool. Aanrader!

Varkenskrabbetjes, spicy spareribs
Spicy spareribs met spitskool

WOENSDAG Hete bliksem met appel

Ouderwetse hete bliksem: wie kent dat nog? Gemaakt van twee soorten appels. En vooral die gemarineerde speklapjes maken het helemaal bijzonder. Nu al zin in!

Hete bliksem met speklapje
Hete bliksem met speklapje

DONDERDAG Winterse bonensoep

Op donderdag maken we een winterse drie-bonensoep. Boordevol groenten en drie verschillende bonensoorten: kidneybonen, limabonen en zwarte bonen. In 45 minuten op tafel. Lekker met bruin stokbrood.

Drie-Bonensoep met bacon
Drie-bonensoep met bacon

VRIJDAG Boeuf Bourguignon

Voor het weekend; Franse Boeuf Bourguignon. Een van mijn lievelingsrecepten. Niet moeilijk om te maken, je moet er alleen even de tijd voor nemen. Maar dan heb je ook wat!

Boeuf Bourguignon
Boeuf Bourguignon

 

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

Weekmenu 3 Winterse favorietenNog meer winter gerechten nodig? Hier vind je er nog vijf. 

 

 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 

 

Eén reactie op “5x Stoere wintergerechten”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *