Lekker alles in één pan; dat is het grote voordeel van een stoofpotje. Heerlijk toch van die pruttelende pannen op het vuur, daar houd ik van. Alle smaakjes krijgen de tijd om in elkaar overgaan en dan tot een perfect resultaat komen. Het kost wat meer tijd, maar dan heb je ook wat. Dit zijn mijn favorieten; van rode kip, tot lamscurry en runderstoofschotel met pompoen. Maal je keus deze week. Ook heel goed van te voren voor te bereiden, en bijvoorbeeld in te vriezen. In een mum van tijd heb je dan een prachtige maaltijd op tafel staan, ook doordeweeks.
Natuurlijk altijd met een bijpassend wijnadvies. Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor nog meer mooie momenten aan tafel.
MAANDAG
Op Meatless Monday een fleurig groentegerecht uit het boek VEG van Hugh Fearnley-Whittingstall, een van mijn favoriete VEGA kookboeken. Stoofpotje met venkel, aardappel en tomaat: de oven doet het werk!

DINSDAG
Rode kip; dit is het familierecept van mijn schoonfamilie. Echt super! Iedereen maakt het, en de versie van mijn schoonmoeder is het allerlekkerst. Ik krijg nu al weer zin…

WOENSDAG
Op woensdag eten we nog even winters: stoofschotel met pompoen. Een van mijn favorieten met sucadelappen.

DONDERDAG
Op donderdag een stoofpotje van lamsvlees met een Indiaas accent. De yoghurt in combinatie met de cashewnoten maakt het heel speciaal. Lekker licht.

VRIJDAG
Begin april ga ik weer naar Spanje, dit keer naar Navarra. Om alvast in de stemming te komen, maak ik deze Spaanse stoofschotel met kip en chorizo. Staat in een uurtje op tafel. Mmm…

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

Nog meer stoofrecepten nodig? Hier vind je er nog vijf.
Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.
Geef een reactie