Weekmenu #25

5x relaxed koken met slowcooker recepten

Wat gaan we eten de komende week? Sinds kort ben ik in het bezit van een zogenaamde multicooker. Dat is een geweldig elektrisch apparaat dat eruit ziet als een friteuse, alleen hiermee kun je koken. In feite kunt er alle kanten mee op, want er zitten 9 tot 11 apparaten (afhankelijk van het model) in verwerkt: zoals o.a. een airfryer, high pressure, rijstkoker, sous-vide. Een van de mogelijkheden is het zogenaamde slowcooken. Op mijn website staan verschillende slowcooker recepten. Die zetten we deze week in het zonnetje.

 

Geen slowcooker of multicooker in huis?
Geen nood! In elk recept beschrijf ik ook hoe je het gewoon op het fornuis kunt maken.


 
 

Meer slowcooker recepten nodig? Koop dit e-book in mijn webshop!

Cover e-book Slowcooker receptenIn mijn webshop vind je een E-BOOK met 91 SLOWCOOKER recepten. Geschreven door Joyce van de Pas van Mamsatwork.nl. Bestel dit slowcooker recepten boek, bestaande uit twee delen. Met al die praktische recepten ben je voor de komende 3 maanden helemaal onder de pannen.

 

Welke wijn bij gerechten uit de slowcooker?

Bij elk recept vind je een bijpassend wijnadvies. Kijk hiervoor bij het recept zelf. Want een glas wijn hoort erbij. Dat maakt het leven leuker en lekkerder.

 

MAANDAG

Zoals altijd starten we de week vegetarisch. Deze eenvoudig te maken stroganoffsaus op basis van paddenstoelen (zonder vlees) is echt een aanrader. Ben je druk en wil je er geen omkijken naar, dan bereid je hem in de slowcooker. Maar ook op het fornuis is dit recept heel snel klaar!

Stroganoff van paddenstoelen
Stroganoff van paddenstoelen

 

DINSDAG

Romige kipschotel met paprika en smeuïge saus. Je doet alles in de pot en na 3 uur is je kipschotel ready. Erbij gebakken krieltjes of rijst. Je kunt het jezelf nog makkelijker maken door de krieltjes ook toe te voegen aan de slowcooker. Dan worden aardappeltjes meegekookt en ben je in één klap klaar. Mijn voorkeur ligt bij witte rijst.

Kip met boursin uit de slowcooker
Kip met boursin uit de slowcooker

 

WOENSDAG

Hier word je helemaal blij van. Sappige pulled pork uit de slowcooker. Je doet alle ingrediënten ’s morgens in de pot en na 8 uur (als je thuiskomt) is je huisgemaakte pulled pork ready.  Géén slowcooker in huis. In de oven bereiden kan ook.

Pita broodjes met pulled pork uit het Ultieme slowcooker kookboek van Clare Anderews
Pita broodjes met pulled pork

 

DONDERDAG

Mediterrane chili met zwarte bonen. Ook hier geldt; gemak dient de mens. Tenminste als je druk bent en geen tijd hebt. Je doet alle ingrediënten in de slowcooker en na 3 uur is je bonengerecht ready. Intussen kun je gewoon andere dingen doen.

Mediterrane chili uit de slowcooker
Chili sin carne met veel groenten en avocado

 

VRIJDAG

Recept: Ouderwetse kippensoep

De hele week druk gewerkt? Geen zin om uitgebreid te koken? Dan is zo’n ouderwetse kippensoep met lekker veel kip en groenten iets waar je naar uitkijkt. In dit recept bereid ik hem in de multicooker onder HIGH PRESSURE. Dan is je soep in 50 minuten (totale tijd) klaar. Maar SLOWCOOKEN kan ook. In 6 uur op de laagste stand van de slowcooker is je soep meteen klaar als je moe thuis komt uit je werk. Ook dan heb je een heerlijke gevulde kippensoep met diepe smaak.

Ouderwetse kippensoep uit de multicooker
Ouderwetse kippensoep

 

 

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT

 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.