Weekmenu #11

5x makkelijke recepten die snel op tafel staan

Wat eten we de komende week? Als je hard hebt gewerkt en laat thuis bent dan wil je iets makkelijks en snels op tafel zetten, toch. En dan het liefst iets gezonds. Misschien kies je voor een kant-en-klare maaltijdpakket of Hello Fresh. Maar met deze 5 makkelijke recepten heb je dat allemaal niet nodig. Zorg ervoor dat je voor de hele week alle boodschappen in huis hebt, dan maak je je leven simpel met dit overheerlijke weekmenu van I Love Food & Wine.

En, heb je zin in een glas wijn bij je eten? Bij elk gerecht vind je een bijpassend advies. Want daar gaat het om op I Love Food & Wine: heerlijke wijn-spijscombinaties zorgen voor een relaxed moment aan tafel

MAANDAG: snelle pasta met ricotta en tomaat

Op Meatless Monday starten we met een echte Italiaanse pasta met ingrediënten uit de voorraadkast: orechietta met ricotta en pomodorini. Staat in 15 minuten op tafel. Serveer er een groene salade bij.

Supersnelle pasta met pomodorini
Supersnelle pasta met pomodorini

DINSDAG: Indische bruine bonensoep

Het blijft nog even winter en dan is een hartverwarmende maaltijdsoep iets om naar uit te kijken. Deze lekker gevulde Indische bruine bonensoep met prei komt uit het kookboek Boekoe Kita. Hiervoor hoef je maar 20 minuten achter het fornuis, hoe cool is dat. Serveer met witte rijst en kroepoek. Aanrader!

Indische bruine bonensoep uit het kookboek Boekoe Kita van Mirjam van der Rijst en Harold Pareira
Indische bruine bonensoep met kerrie

WOENSDAG: risotto met garnalen

Geen Italiaanse risotto maar eentje met een Aziatische touch. Je maakt hem van bloemkoolrijst en kokosmelk. Dat maakt hem ook nog eens supergezond. Recept van Pascale Naessens, dus koolhydraatarm. Let op: recept voor 2 personen. Staat in 15 minuten op tafel.

Bloemkoolrijst risotto met garnalen uit Echt Eten van Pascale Naessens
Bloemkoolrijst risotto met garnalen

DONDERDAG: kaasfondue met groene kruiden

Zelf kaasfondue maken is niet moeilijk. Daar heb je echt geen pakje voor nodig. Volg de instructies uit de dit recept nauwkeurig, dan gaat er niets mis. Vervolgens smullen van deze home made kaasfondue van drie verschillende kazen die in 15 minuten ready-to-eat is.

Kaasfondue met groene kruiden
Kaasfondue met groene kruiden

VRIJDAG: biefstuk met groene salsa

Voor het weekend: biefstuk met groene salsa. Die salsa maak je natuurlijk zelf, gewoon in de keukenmachine van koriander, munt en peterselie. Zo gepiept. Dan nog even biefstuk bakken. Serveer met stokbrood of gebakken krieltjes en een salade. Smullen maar…

Biefstuk met groene salsa
Biefstuk met groene salsa

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

 

Weekmenu 2 Snel Klaar voor doordeweeksMeer ideeën nodig voor de komende week? Hier vind je nog 5 snelle gerechten uit de voorraadkast.

 

 

 

E-book Wereldse Smaken, Wereldse Wijnen
E-book Wereldse Smaken, Wereldse Wijnen
Benieuwd naar mijn e-book met wereldgerechten?
Wereldse Smaken, Wereldse Wijnen is een smaakvol e-book van 64 pagina’s. Met 18 wereldgerechten om nooit te vergeten, 19 icoonwijnen en 23 culinaire hotspots. Download voor slechts € 5,-

 

BEWAAR DIT WEEKMENU MAKKELIJKE RECEPTEN OP PINTEREST!

Wil je het weekmenu met makkelijke recepten opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

 

5x makkelijke recepten die snel op tafel staan. Binnen 10 minuten klaar. Simpel koken voor als je weinig tijd hebt. Zowel vegetarisch, als vis en vlees. Voor elk wat wils. Recepten nodig? Ga naar de website van I Love Food & Wine. #wijn-spijscombinatie #dagelijksekost #doordeweeks

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *