Wat eten we de komende week? Als je hard hebt gewerkt en laat thuis bent dan wil je iets makkelijks en snels op tafel zetten, toch. En dan het liefst iets gezonds. Misschien kies je voor een kant-en-klare maaltijdpakket of Hello Fresh. Maar met deze 5 makkelijke recepten heb je dat allemaal niet nodig. Zorg ervoor dat je voor de hele week alle boodschappen in huis hebt, dan maak je je leven simpel met dit overheerlijke weekmenu van I Love Food & Wine.
En, heb je zin in een glas wijn bij je eten? Bij elk gerecht vind je een bijpassend advies. Want daar gaat het om op I Love Food & Wine: heerlijke wijn-spijscombinaties zorgen voor een relaxed moment aan tafel.
MAANDAG: snelle pasta met ricotta en tomaat
Op Meatless Monday starten we met een echte Italiaanse pasta met ingrediënten uit de voorraadkast: orechietta met ricotta en pomodorini. Staat in 15 minuten op tafel. Serveer er een groene salade bij.
DINSDAG: Indische bruine bonensoep
Het blijft nog even winter en dan is een hartverwarmende maaltijdsoep iets om naar uit te kijken. Deze lekker gevulde Indische bruine bonensoep met prei komt uit het kookboek Boekoe Kita. Hiervoor hoef je maar 20 minuten achter het fornuis, hoe cool is dat. Serveer met witte rijst en kroepoek. Aanrader!
WOENSDAG: risotto met garnalen
Geen Italiaanse risotto maar eentje met een Aziatische touch. Je maakt hem van bloemkoolrijst en kokosmelk. Dat maakt hem ook nog eens supergezond. Recept van Pascale Naessens, dus koolhydraatarm. Let op: recept voor 2 personen. Staat in 15 minuten op tafel.
DONDERDAG: kaasfondue met groene kruiden
Zelf kaasfondue maken is niet moeilijk. Daar heb je echt geen pakje voor nodig. Volg de instructies uit de dit recept nauwkeurig, dan gaat er niets mis. Vervolgens smullen van deze home made kaasfondue van drie verschillende kazen die in 15 minuten ready-to-eat is.
VRIJDAG: biefstuk met groene salsa
Voor het weekend: biefstuk met groene salsa. Die salsa maak je natuurlijk zelf, gewoon in de keukenmachine van koriander, munt en peterselie. Zo gepiept. Dan nog even biefstuk bakken. Serveer met stokbrood of gebakken krieltjes en een salade. Smullen maar…
KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!
Meer ideeën nodig voor de komende week? Hier vind je nog 5 snelle gerechten uit de voorraadkast.
Wereldse Smaken, Wereldse Wijnen is een smaakvol e-book van 64 pagina’s. Met 18 wereldgerechten om nooit te vergeten, 19 icoonwijnen en 23 culinaire hotspots. Download voor slechts € 5,-
BEWAAR DIT WEEKMENU MAKKELIJKE RECEPTEN OP PINTEREST!
Wil je het weekmenu met makkelijke recepten opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.
GRATIS E-BOOK
Welke wijn past bij welk gerecht?
Ben je liefhebber van wijn én lekker eten? Maar je weet niet precies hoe je een wijn kiest die bij jet gerecht past? Dan is dit dé perfecte gids die je helpt om de juiste wijn-spijs combinatieste vinden. Hoe?
- Door mijn stapsgewijze methode toe te passen
- Met inspirerende voorbeelden om meteen uit te proberen