Wat een heerlijk land is Italië, en wat kun je daar heerlijk eten. Dat bewijzen ook deze gerechten uit de Italiaanse keuken waarmee je thuis je hele week kunt vullen. Simpel om te maken. Elke dag iets anders, elke dag genieten van authentiek Italiaans. Van pizza tot pasta, ravioli en risotto.
Natuurlijk altijd met een bijpassend wijnadvies. Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor nog meer mooie momenten aan tafel.
MAANDAG
Op Meatless Monday starten we met een pizza met spinazie en een ei. Niet moeilijk om te maken want je gebruikt een kant-en-klare pizzabodem.
DINSDAG
Op dinsdag maken we een van mijn favoriete pasta-gerechten: spaghetti met gehaktballetjes in tomatensaus. Waanzinnig lekker!
WOENSDAG
Behalve pasta is risotto ook een gerecht uit de Italiaanse keuken. Deze risotto met worst en paprika komt uit de koker van tv-kok Yvette van Boven. Zo simpel om te maken, want je zet de pan gewoon in de oven. Succes verzekerd!
DONDERDAG
Zwaardvis op z’n Siciliaans; met een salsa van bleekselderij, rozijnen en tomaat. Echt HEERLIJK!!! Natuurlijk kun je ook een ander visje kiezen, mocht je geen zwaardvis kunnen krijgen.
VRIJDAG
Ze zijn er nog: onze heerlijke witte asperges. Daarom voor het weekend maken we deze open ravioli met asperges en garnalen.; een gerecht met een twist. Lijkt misschien iets ingewikkelder dan het is. De moeite waard.
KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!
Nog meer klassieke gerechten uit de Italiaanse keuken nodig? Hier vind je er nog vijf.
Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.
GRATIS E-BOOK
Welke wijn past bij welk gerecht?
Ben je liefhebber van wijn én lekker eten? Maar je weet niet precies hoe je een wijn kiest die bij jet gerecht past? Dan is dit dé perfecte gids die je helpt om de juiste wijn-spijs combinatieste vinden. Hoe?
- Door mijn stapsgewijze methode toe te passen
- Met inspirerende voorbeelden om meteen uit te proberen