Weekmenu #21

5x Italiaanse keuken in de hoofdrol

Wat een heerlijk land is Italië, en wat kun je daar heerlijk eten. Dat bewijzen ook deze gerechten uit de Italiaanse keuken waarmee je thuis je hele week kunt vullen. Simpel om te maken. Elke dag iets anders, elke dag genieten van authentiek Italiaans. Van pizza tot pasta, ravioli en risotto.

Natuurlijk altijd met een bijpassend wijnadvies. Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor nog meer mooie momenten aan tafel. 

MAANDAG

Op Meatless Monday starten we met een pizza met spinazie en een ei. Niet moeilijk om te maken want je gebruikt een kant-en-klare pizzabodem.

Pizza met spinazie en ei
Pizza met spinazie en ei

DINSDAG

Op dinsdag maken we een van mijn favoriete pasta-gerechten: spaghetti met gehaktballetjes in tomatensaus. Waanzinnig lekker!

 

Spaghetti met gehaktballetjes
Spaghetti met kleine gehaktballetjes

WOENSDAG

Behalve pasta is risotto ook een gerecht uit de Italiaanse keuken. Deze risotto met worst en paprika komt uit de koker van tv-kok Yvette van Boven. Zo simpel om te maken, want je zet de pan gewoon in de oven. Succes verzekerd!

Risotto met worst en paprika van Yvette van Boven uit Homemade
Risotto met worst en paprika

DONDERDAG

Zwaardvis op z’n Siciliaans; met een salsa van bleekselderij, rozijnen en tomaat. Echt HEERLIJK!!! Natuurlijk kun je ook een ander visje kiezen, mocht je geen zwaardvis kunnen krijgen.

Zwaardvis alla Siciliana
Zwaardvis alla Siciliana

VRIJDAG

Ze zijn er nog: onze heerlijke witte asperges. Daarom voor het weekend maken we deze open ravioli met asperges en garnalen.; een gerecht met een twist. Lijkt misschien iets ingewikkelder dan het is. De moeite waard.

Ravioli met asperges en garnalen
Ravioli met asperges en garnalen

 

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

Weekmenu Italië week 21

Nog meer klassieke gerechten uit de Italiaanse keuken nodig? Hier vind je er nog vijf.

 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *