Gezonde pasta’s die snel op tafel staan; dat klinkt als muziek in de oren. Dat kan zeker met deze 5 bijzondere pasta-gerechten, boordevol gezonde groenten. Ze zijn healthy, (bijna) vegetarisch en licht verteerbaar. Bovendien staan ze tussen de 10 en 30 minuten op tafel.
Natuurlijk altijd met een bijpassend wijnadvies. Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor nog meer mooie momenten aan tafel.
Op Meatless Monday starten we met een van mijn favorieten: orzo met feta en spinazie. Orzo is een pastasoort die op rijst lijkt. Het is eigenlijk meer een soort salade. Staat in 15 minuten op tafel. Zoooo lekker!
Op dinsdag opnieuw een favoriet bij mij thuis: Perline met tomaat en basilicum. Perline is een gevulde pastasoort. Bij AH te koop in diverse varianten. Wil je vegetarisch eten, kies dan voor de perline gevuld met basilicum. Staat in 10 minuten op tafel.
Uit het kookboek Cucina Verde komt deze Capellini met gegrilde courgette en olijven. Capellini is een heel dunne pastasoort die lijkt op vermicelli. Waanzinnig lekker! In 30 minuten klaar.
Courgettenoedels met cashewnotendressing. Eigenlijk is dit een voorgerecht. Maar vul het aan met een stukje gebakken vis, kaasburger of kipfilet en je hebt een zomerse lichte maaltijd. Staat in 20 minuten op tafel, mits je de cashewnoten ruim op tijd hebt laten weken. Even opletten dus…
Courgette-spaghetti met gemarineerde paddenstoelen
VRIJDAG
Voor het weekend maken we opnieuw een healthy gerecht: groentespaghetti met zeekraal. Groente wordt gemengd met dunne linguine. In 25 minuten klaar.
Geef een reactie