Weekmenu #19

5x gezonde pasta’s die snel op tafel staan

Gezonde pasta’s die snel op tafel staan; dat klinkt als muziek in de oren. Dat kan zeker met deze 5 bijzondere pasta gerechten, boordevol gezonde groenten. Ze zijn healthy, (bijna) vegetarisch en licht verteerbaar. Bovendien staan ze tussen de 10 en 30 minuten op tafel.

Maar pasta gerechten worden nog véél gezonder als je de volkoren varianten kiest. Lees meer over volkoren pasta’s én de Schijf van Vijf in dit artikel van het Voedingscentrum.

Welke wijn bij gezonde pasta’s?

Natuurlijk past er ook een glas wijn bij al deze gezonde pasta’s. Bij elk pasta recept vind je mijn bijpassend wijnadvies. Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor nog meer mooie momenten aan tafel. 

MAANDAG

Op Meatless Monday starten we met een van mijn favoriete gezonde pasta’s: orzo met feta en spinazie. Orzo is een pastasoort die op rijst lijkt. Het is eigenlijk meer een soort salade. Staat in 15 minuten op tafel. Zoooo lekker!

Orzo met feta en spinazie
Orzo met feta en spinazie

DINSDAG

Op dinsdag opnieuw een favoriet bij mij thuis: Perline met tomaat en basilicum. Perline is een gevulde pastasoort. Bij AH te koop in diverse varianten. Wil je vegetarisch eten, kies dan voor de perline gevuld met basilicum. Staat in 10 minuten op tafel.

 

Perline met tomaat en spinazie
Perline met tomaat en spinazie

WOENSDAG

Uit het kookboek Cucina Verde komt deze Capellini met gegrilde courgette en olijven. Capellini is een heel dunne pastasoort die lijkt op vermicelli. Waanzinnig lekker! In 30 minuten klaar.

Pasta met courgette, citroen en olijven
Zomerse pasta met courgette

DONDERDAG

Courgettenoedels met cashewnotendressing. Eigenlijk is dit een voorgerecht. Maar vul het aan met een stukje gebakken vis, kaasburger of kipfilet en je hebt een zomerse lichte maaltijd. Staat in 20 minuten op tafel, mits je de cashewnoten ruim op tijd hebt laten weken. Even opletten dus…

Courgettenoedels met paddenstoelen
Courgette-spaghetti met gemarineerde paddenstoelen

VRIJDAG

Voor het weekend maken we opnieuw een healthy gerecht: groentespaghetti met zeekraal. Groente wordt gemengd met dunne linguine. In 25 minuten klaar.

Groentespaghetti met zeekraal
Groentespaghetti met zeekraal

 

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

Weekmenu snelle pasta 7Nog meer snelle pastagerechten nodig? Hier vind je er nog twaalf. Allemaal snelle pasta gerechten binnen 20 minuten klaar.

Nog niet voldoende keus? Dit zijn mijn persoonlijke favorieten

 

Weekmenu 15 2023 12x snelle pasta's
12x snelle pasta

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.