Wat gaan we eten de komende week? Ik ben geïnspireerd door het nieuwe kookboek EASY van Yvette van Boven. Drie dagen geleden is dit prachtige boek in de winkel gekomen met simpele recepten voor elke dag, ingedeeld op jaargetijde. En wie wil dat niet tegenwoordig? Lekker eten dat in een handomdraai op tafel staat. Dus deze week Easy gerechten à la Yvette.
Beste recepten van Yvette van Boven
Al twaalf jaar schrijft Yvette voor het tijdschrift Libelle. Altijd simpel, heel lekker, makkelijk en natuurlijk verrassend. Vanwege het negentig jaar bestaan van het blad zijn de beste, én de makkelijkste recepten uit het archief verzameld in dit boek. Een boek dat je ongetwijfeld in huis wilt hebben.
MAANDAG
Deze zeer gezonde maaltijdsoep, boordevol groente ontwikkelde Yvette voor Bevrijdingsdag 2021. Helemaal vegetarisch en ook nog eens glutenvrij. Smaakt ook op andere dagen dan 5 mei meer dan lekker.
DINSDAG
Yvette houdt van risotto maken in de oven. Dat is ook lekker makkelijk op drukke werkdagen. In het nieuwe boek staat een recept met courgette, spek, rozemarijn & salie. Maar ik publiceerde er eentje uit haar allereerste kookboek Homemade: risotto met worst en verschillende kleuren paprika. Je gebruikt een ovenvaste braadpan die je zo de oven inschuift. Easy toch?
WOENSDAG
In het kookboek EASY van Yvette vind je een recept Spinazie-pannenkoeken, gevuld met geitenkaas en kikkererwten. Staat in 30 minuten op tafel. Wil je dat recept maken, dan moet je boek zeker kopen. Maar het lijkt een klein beetje op deze spinazie-flensjes uit de keuken van The Green Kitchen. Deze zijn gevuld met kikkererwten en appel. Minstens zo lekker.
DONDERDAG
Groentetaart met lentegroenten; dit recept staat in Easy. Yvette van Boven belegt het kant-en-klare bladerdeeg met spinazie, courgette, doperwten en geitenkaas. Maar deze plaatpizza met wortel en Brie van Rukmini Iyer is minstens even lekker. En net zo makkelijk!
VRIJDAG
Persoonlijk houd ik helemaal niet van een pastasalade, behalve deze van Yvette van Boven. Die is echt superlekker! Afkomstig uit haar kookboek Jaarrond. Op wat ansjovis na is ie ook vegetarisch. Je kunt dit ook weglaten, als dit een ‘probleem’ zou zijn.
Meer uit Easy?
Binnenkort meer over dit kookboek Easy op I Love Food & Wine. Maar welk recept zal ik publiceren. Wat lijkt jou het lekkerst: snelle noedels met gembergehakt of meloensalade met groene kruiden en mozzarella? Geef je mening onderaan dit artikel! Heel benieuwd.
KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT
Op zoek naar meer Yvette van Boven recepten? Hier vind je er nog vijf.
GRATIS E-BOOK
Welke wijn past bij welk gerecht?
Ben je liefhebber van wijn én lekker eten? Maar je weet niet precies hoe je een wijn kiest die bij jet gerecht past? Dan is dit dé perfecte gids die je helpt om de juiste wijn-spijs combinatieste vinden. Hoe?
- Door mijn stapsgewijze methode toe te passen
- Met inspirerende voorbeelden om meteen uit te proberen