Weekmenu #22

5x Easy à la Yvette van Boven

Wat gaan we eten de komende week? Ik ben geïnspireerd door het nieuwe kookboek EASY van Yvette van Boven. Drie dagen geleden is dit prachtige boek in de winkel gekomen met simpele recepten voor elke dag, ingedeeld op jaargetijde. En wie wil dat niet tegenwoordig? Lekker eten dat in een handomdraai op tafel staat. Dus deze week Easy gerechten à la Yvette.

 

Beste recepten van Yvette van Boven

Portret Yvette van Boven (1 van 1)Al twaalf jaar schrijft Yvette voor het tijdschrift Libelle. Altijd simpel, heel lekker, makkelijk en natuurlijk verrassend. Vanwege het negentig jaar bestaan van het blad zijn de beste, én de makkelijkste recepten uit het archief verzameld in dit boek. Een boek dat je ongetwijfeld in huis wilt hebben.


 

 

 

 

MAANDAG

Deze zeer gezonde maaltijdsoep, boordevol groente ontwikkelde Yvette voor Bevrijdingsdag 2021. Helemaal vegetarisch en ook nog eens glutenvrij. Smaakt ook op andere dagen dan 5 mei meer dan lekker.

Bevrijdingssoep Yvette van Boven
Bevrijdingssoep Yvette van Boven

 

DINSDAG

Yvette houdt van risotto maken in de oven. Dat is ook lekker makkelijk op drukke werkdagen. In het nieuwe boek staat een recept met courgette, spek, rozemarijn & salie. Maar ik publiceerde er eentje uit haar allereerste kookboek Homemade: risotto met worst en verschillende kleuren paprika. Je gebruikt een ovenvaste braadpan die je zo de oven inschuift. Easy toch?

Risotto uit de oven met worst en paprika van Yvette van Boven uit Homemade
Risotto uit de oven met worst en paprika

 

WOENSDAG

In het kookboek EASY van Yvette vind je een recept Spinazie-pannenkoeken, gevuld met geitenkaas en kikkererwten. Staat in 30 minuten op tafel. Wil je dat recept maken, dan moet je boek zeker kopen. Maar het lijkt een klein beetje op deze spinazie-flensjes uit de keuken van The Green Kitchen. Deze zijn gevuld met kikkererwten en appel. Minstens zo lekker.

Spinazieflensjes met kikkererwten en appel
Spinazieflensjes met kikkererwten en appel

 

DONDERDAG

Groentetaart met lentegroenten; dit recept staat in Easy. Yvette van Boven belegt het kant-en-klare bladerdeeg met spinazie, courgette, doperwten en geitenkaas. Maar deze plaatpizza met wortel en Brie van Rukmini Iyer is minstens even lekker. En net zo makkelijk!

Plaatpizza met wortel en Brie uit het kookboek Dé Bakplaat van Rukmini Iyer
Plaatpizza met wortel en Brie van Rukmini Iyer

 

VRIJDAG

Persoonlijk houd ik helemaal niet van een pastasalade, behalve deze van Yvette van Boven. Die is echt superlekker! Afkomstig uit haar kookboek Jaarrond. Op wat ansjovis na is ie ook vegetarisch. Je kunt dit ook weglaten, als dit een ‘probleem’ zou zijn.

Pasta salade met pestodressing uit kookboek Jaarrond van Yvette van Boven
Wel lekkere pastasalade met pestodressing

 

Meer uit Easy?

Binnenkort meer over dit kookboek Easy op I Love Food & Wine. Maar welk recept zal ik publiceren. Wat lijkt jou het lekkerst: snelle noedels met gembergehakt of meloensalade met groene kruiden en mozzarella? Geef je mening onderaan dit artikel! Heel benieuwd.

Meloensalade met groene kruiden uit het kookboek Easy van Yvette van Boven
Meloensalade met groene kruiden uit het kookboek Easy: recept staat in het boek, maar (nog) NIET op I Love Food & Wine. Wat heeft je voorkeur?
Snelle noedels uit het kookboek Easy van Yvette van Boven:  recept staat in het boek, maar (nog) NIET op I Love Food & Wine. Wat heeft je voorkeur?

 

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT

Weekmenu 18 Yvette van BovenOp zoek naar meer Yvette van Boven recepten? Hier vind je er nog vijf.