Weekmenu #12

5x Van winterse warmte naar lentekriebels

Kan je niet wachten met koken? Scroll direct naar het recept

Maart doet wat ‘ie wil: het ene moment voelt het nog als winter, het volgende schijnt de zon uitbundig. Dit weekmenu voor maart speelt daar perfect op in! We starten met verwarmende gerechten en sluiten de week af met een frisse lenteklassieker.

Natuurlijk ontbreekt ook in dit weekmenu maart het wijnadvies niet. Want met de juiste wijn-spijscombinatie til je iedere maaltijd naar een hoger niveau. Zet je alvast een mooie fles koud?

MAANDAG 

De week begint vegetarisch met een hartverwarmende groentestoof uit het kookboek Oogstkoken. Een gerecht dat perfect past bij dit frisse, maar zonnige weer. En met een glas stevige rode wijn erbij maak je het helemaal af!

Groentestoofpot met cavolo nero
Groentestoofpot met cavolo nero

 

DINSDAG

Een makkelijke, maar verfijnde maaltijd uit Comfort, het nieuwste kookboek van Ottolenghi. De sappige zalm, gecombineerd met geroosterde groenten en aardappeltjes uit de oven, is een aanrader voor wie houdt van pure smaken.

Traybake met zalm van Ottolenghi uit het kookboek Comfort
Traybake met zalm van Ottolenghi

 

WOENSDAG

Woensdag gehaktdag, maar dan nét even anders! Deze lichte en smaakvolle gehaktballetjes van kipgehakt serveer je met courgettespaghetti. Een slank en kleurrijk gerecht uit De Slanke Keuken, dat je in een handomdraai op tafel zet.

Kipgehaktballetjes met courgettespaghetti
Kipgehaktballetjes met courgette-spaghetti 

 

DONDERDAG

Op de laatste dag van de winter warmen we ons nog één keer op met een stevige soep. Deze drie-bonensoep staat in 40 minuten op tafel en zit bomvol smaak. Over? Vries een portie in – altijd handig voor drukke dagen!

Drie-Bonensoep met bacon
Drie-bonensoep met bacon

 

VRIJDAG

Yes, de lente is begonnen! Tijd voor een frisse twist op stamppot. Dit recept van Vlaamse tv-kok Jeroen Meus combineert romige basilicum-aardappelpuree met venkelworstjes. Een heerlijke manier om het weekend in te luiden.

Venkelworst met basilicumpuree
Venkelworst met basilicumpuree

 

KLIK VOOR HET RECEPT OP DE LINKJES

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Ontdek de perfecte wijn bij elk gerecht met ons GRATIS e-book!

Download 'm nu!

Ben jij ook een liefhebber van wijn en lekker eten, maar weet je niet altijd welke wijn het beste bij je gerecht past? Dan hebben wij iets speciaals voor jou! Ons gratis e-book “Welke wijn bij welk gerecht?” is jouw ultieme gids voor het vinden van de perfecte wijn-spijs combinaties.

Download 'm direct!