Weekmenu #19

5x voorjaarsstoofpotjes met groente in de hoofdrol

Kan je niet wachten met koken? Scroll direct naar het recept

Wat eten we deze week? We zetten voorjaarsstoofpotjes op het menu – lichte, kruidige gerechten waarin groenten de hoofdrol spelen. Denk aan doperwten, spinazie, wortel, tomaten en venkel: verwarmend voor de frisse avonden, maar fris en kleurrijk genoeg voor het voorjaar. Perfect voor een lentediner zonder gedoe!

MAANDAG

We trappen de week af met een plantaardige topper uit het kookboek  Blue zones kookboek, 100 recepten om 100 mee te worden. Deze Griekse zwarte-bonenstoof zit boordevol voorjaarsgroenten en kruiden zoals venkel, rode ui en dille. Gezond, smaakvol en perfect voor een frisse start van de week.

Wijnsuggestie: Een sappige Chenin blanc uit Zuid-Afrika of een gekoelde Pinot Noir past hier perfect bij.

Ikaria Stew Eeuwigheids stoofschotel uit Ikaria
Ikariaanse eeuwigheidsstoof met zwarte bonen: vegan stoofschotel voor 2 personen

 

DINSDAG

Een echte vega lentestoof met orzo (pastarijst) en kleurrijke groenten (spinazie en pompoen). Makkelijk om te maken en boordevol mediterrane smaken – licht, fris en vullend tegelijk.

Wijnsuggestie: Combineer met een glas Grüner Veltliner of Gaillac blanc

groente stoofpot met orzo uit het kookboek Karola's Kitchen van Karola Olearts
Pompoenorzotto – groente stoofpot met orzo

 

WOENSDAG

Een doordeweekse favoriet met een romige twist. Wortel en kip vormen de basis in deze zachte lentestoof die perfect smaakt met wat couscous of rijst.

Wijnsuggestie: Kies een Chenin Blanc of ronde Chardonnay.

Franse stoofpot met kip
Franse stoofpot met kip

 

DONDERDAG

Venkel en tomaat zorgen voor frisse, anijsachtige lente-aroma’s in deze mediterrane stoof. Simpel te maken en heerlijk licht. Serveer met wat knapperig brood.

Wijnsuggestie: Een droge Vermentino of een Beaujolais Village doet het hier goed.

Groente stoof met venkel
Groentestoof met venkel

 

VRIJDAG

We sluiten de week af met een zonnige Portugese stoof. Voorjaarsgroenten als doperwten, trostomaten en oesterzwammen vormen de basis van dit verrassende gerecht. Heerlijk met een glas wijn in de tuin.

Wijnsuggestie: Probeer een Chardonnay of soepele rode Portugese wijn uit de Alentejo.

Portugese doperwten stoofpot met paddenstoelen, Ervilhas Guisadas met cantharellen uit het kookboek De Vega Atlas van Isabel Boerdam
Portugese doperwten stoofpot met paddenstoelen

 

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

Ontdek de perfecte wijn bij elk gerecht met ons GRATIS e-book!

Download 'm nu!

Ben jij ook een liefhebber van wijn en lekker eten, maar weet je niet altijd welke wijn het beste bij je gerecht past? Dan hebben wij iets speciaals voor jou! Ons gratis e-book “Welke wijn bij welk gerecht?” is jouw ultieme gids voor het vinden van de perfecte wijn-spijs combinaties.

Download 'm direct!