Happy New Year

Top 3: de populairste hoofdgerechten van 2024

Kan je niet wachten met koken? Scroll direct naar het recept

Happy New Year! Ik wens jullie een fantastisch 2025, vol geluk, gezondheid en natuurlijk culinaire hoogstandjes. Ook dit jaar staan we weer klaar met heerlijke recepten en verrassende wijnsuggesties. Maar voordat we vooruitblikken, kijken we nog even terug. Dit waren de drie populairste hoofdgerechten van 2024. Benieuwd? Lees snel verder!


1. Belgisch stoofvlees van Jeroen Meus

De Belgische tv-kok van het programma Dagelijkse Kost is en blijft een favoriet. Dit klassieke stoofgerecht met rundvlees, stroop en mosterd is een ware topper. Serveer het zoals het hoort: met krokante frietjes en een frisse witlofsalade. Een ultiem comfortfood-gerecht dat keer op keer scoort!

Belgisch stoofvlees Jeroen Meus uit het kookboek Klassieke kost
Belgisch stoofvlees met bruin bier

2. Kip met Boursin uit de slowcooker

Heb je een slowcooker? Dan is dit jouw nieuwe lievelingsgerecht! Deze romige kipstoof met Boursin is ontzettend smaakvol. De smeuïge saus omhult de malse kip op perfecte wijze, zonder dat de Boursin de overhand neemt. Ideaal voor drukke dagen: makkelijk, lekker en altijd een succes!

Kip met boursin uit de slowcooker
Kip met boursin uit de slowcooker

3. Sticky zalm met bloemkool-kokoscrème

Dit meesterwerk van Yvette van Boven komt uit haar nieuwste kookboek Easy. Een heerlijk oosters gerecht met sticky zalm en een zijdezachte bloemkoolcrème op smaak gebracht met kokosmelk. Niet alleen verrassend lekker, maar ook eenvoudig te maken. Perfect voor een doordeweekse avond met een vleugje luxe.

Sticky zalm met bloemkool-kokoscrème uit het kookboek Easy van Yvette van Boven


Welke van deze gerechten staat bij jou binnenkort op tafel? Laat het me weten en geniet van al het lekkers dat 2025 te bieden heeft! 

 

Ontdek de perfecte wijn bij elk gerecht met ons GRATIS e-book!

Download 'm nu!

Ben jij ook een liefhebber van wijn en lekker eten, maar weet je niet altijd welke wijn het beste bij je gerecht past? Dan hebben wij iets speciaals voor jou! Ons gratis e-book “Welke wijn bij welk gerecht?” is jouw ultieme gids voor het vinden van de perfecte wijn-spijs combinaties.

Download 'm direct!

Over Jolande Vos

Eigenaar en auteur ilovefoodwine.nl

Jolande is een echte foodie, en iemand die alles weet over Wijn & Spijs. Of anders gezegd: ‘Welke wijn past bij welk gerecht’? Zij is in feite de sommelier voor thuis. Sinds jaar en dag is zij bezig met de lekkerste recepten, kookboeken, wijnen en de beste restaurants te selecteren. Deze gastronomische info deelt ze hier. Haar website is uitgegroeid van een receptenblog naar een culinair platform. En via de receptenfilter kom je vast iets tegen dat past bij jouw smaak. Heb je vragen? Mail me!

Interesse gewekt?

Volg mij dan op Instagram, Facebook of Pinterest en blijf op de hoogte van mijn laatste culinaire avonturen. Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties?

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *