Weekmenu #38

5x spannende gerechten; verrassend anders

Wat gaan we eten de komende week? Bekende gerechten met een twist. Geen gewone gehaktballen, maar groene gehaktballen of Boeuf Bourguignon maar dan vegetarisch. Allemaal spannende gerechten die net even anders dan anders zijn, maar wel een glimlach op je gezicht brengen. Dus deze week ga je even uit je comfortzone door verrassend te koken met deze ‘Out of the box’-gerechten! Met als resultaat: elke dag iets verrassends op tafel.

Natuurlijk altijd met een glas wijn erbij. Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor nog meer mooie momenten aan tafel (lees de wijn-spijsadviezen bij elk recept). Laat je inspireren…

 

MAANDAG

Zoals gewoonlijk starten we de week met Meatless Monday. We zetten (net als vorige week) Fish & Chips op het menu. Niet gemaakt met vis, maar met bloemkool. Hoe cool is dat: Vega Fish & Chips!

 

Vega Fish & Chips
Vega Fish & Chips van bloemkool

 

DINSDAG

Op dinsdag eten we groene gehaktballen, gemaakt van lamsgehakt en spinazie. (Ben je geen fan van lamsvlees, gebruik dan gewoon half-om-half gehakt.) Deze ballen zien er beslist spannend uit, maar zo smaken ze ook! Lekker met aardappelpuree en gestoofde winterwortel.

Groene gehaktballen
Groene gehaktballen in spek gerold

 

WOENSDAG

Op woensdag een van de meest bekeken recepten van deze website: een vegetarische Boeuf Bourguignon. Die maak je met wortelgroenten, bieten en linzen. Verrassend anders en héél erg lekker.

 

Biet bourguignon
Biet Bourguignon uit The Green Kitchen

 

DONDERDAG

Op donderdag eten we pannenkoeken. Niet op z’n Hollands, nee deze zijn gemaakt van spinazie. Kinderen zijn er dol op, en ze krijgen meteen wat extra groente binnen.

 

Spinazieflensjes met kikkererwten en appel
Spinazieflensjes met kikkererwten en appel

 

VRIJDAG

Voor het weekend iets verrassends: wildstoof en croute. Misschien ben je nog niet toe aan stoofvlees van wild, kies dan voor sucadelappen. Je verstopt deze stoofschotel onder een hoedje van bladerdeeg. Een heerlijk recept!

 

Wildstoof-en-croûte
Wildstoof onder bladerdeeg

 

 

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 

Cover e-book wijn en spijs

GRATIS E-BOOK

Welke wijn past bij welk gerecht?

Ben je liefhebber van wijn én lekker eten? Maar je weet niet precies hoe je een wijn kiest die bij jet gerecht past? Dan is dit dé perfecte gids die je helpt om de juiste wijn-spijs combinatieste vinden. Hoe?

  • Door mijn stapsgewijze methode toe te passen
  • Met inspirerende voorbeelden om meteen uit te proberen
Download het gratis e-book