Weekmenu #7

5x onweerstaanbare smaakvolle gerechten voor elke dag

Kan je niet wachten met koken? Scroll direct naar het recept

Wat eten we deze week? Ik heb een heerlijke mix samengesteld met vijf van mijn favoriete smaakvolle gerechten: van snelle, vegetarische klassiekers tot een geurige Indiase curry. Laat je inspireren door recepten uit fantastische kookboeken en geniet elke dag van een verrassend gerecht.

Welke wijn bij deze smaakvolle gerechten?

Wat mij betreft mag een glas wijn zeker niet te ontbreken. Uiteraard een bijpassende (daar gaat het om op I Love Food & Wine). Welke? Niet moeilijk, bekijk mijn wijnadvies bij elk recept.

MAANDAG

Op Meatless Monday beginnen we met een recept uit Easy Dinners van de Belgische Louise De Brabandere. Dit kookboek staat vol snelle en smaakvolle gerechten voor doordeweekse dagen. Deze vegetarische enchilada’s zijn niet alleen meer dan verrukkelijk, maar ook eenvoudig te maken met ingrediënten uit je voorraadkast.

 

Enchilada's met zoete aardappel
Enchilada’s met zoete aardappel

DINSDAG

Vandaag koken we uit MED van Claudia Roden, een kookboek vol mediterrane smaken. Haar kip uit de oven met olijven is een ware smaaksensatie, en bovendien heerlijk in combinatie met een salade van geroosterde groenten uit hetzelfde boek (recept vind je onderaan dit recept ‘Kip uit de oven met olijven’). Alle recepten zijn vele malen door haarzelf getest (en ook door mij) en dat proef je! Het enige wat je hoeft te doen? Op tijd beginnen, want de oven doet het werk!

 

Kip uit de oven met olijven en citroen
Kip uit de oven met olijven en citroen
 

WOENSDAG

Woensdag is visdag! Dit recept komt uit het repertoire van de Belgische Pascale Naessens, een van mijn favoriete kookboekenauteurs. Haar gerechten zijn simpel, verrassend én koolhydraatarm. De zalm in spinazie-kokossaus is een perfect voorbeeld: romig, gezond en in een handomdraai op tafel.

Zalm in kokosmelksaus van Pascale Naessens voor het pure kerstmenu in E-book
Zalm in gekruide kokosmelksaus

DONDERDAG

Vandaag gaan we voor een snelle twist op een klassieker: bolognese, maar dan gemaakt van hamburgers! Dit recept uit Een ode aan groenten van Alice Zaslavsky is niet alleen makkelijk, maar ook lichter door een combinatie van spaghetti en courgette-spaghetti. Snel klaar en heerlijk lichtverteerbaar!

 

Makkelijke bolognese van hamburgers uit het kookboek Ode aan groenten van Alice Zaslavsky
Makkelijke bolognese van hamburgers

VRIJDAG

Recept: Kip korma

We sluiten de week af met een geurige Indiase klassieker uit de keuken van de Indiase kookboekschrijfster Paulami Joshi: kip korma. Dit gerecht vraagt iets meer tijd, maar dat maakt het juist ideaal voor het weekend. Laat je niet afschrikken door de lange ingrediëntenlijst, want de rijke, kruidige smaak maakt het meer dan de moeite waard!

 

Kip Korma uit het kookboek De bijbel van de Indiase keuken van Paulami Joshi
Kip Korma

 

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

Eet smakelijk en veel kookplezier! 

 

Ontdek de perfecte wijn bij elk gerecht met ons GRATIS e-book!

Download 'm nu!

Ben jij ook een liefhebber van wijn en lekker eten, maar weet je niet altijd welke wijn het beste bij je gerecht past? Dan hebben wij iets speciaals voor jou! Ons gratis e-book “Welke wijn bij welk gerecht?” is jouw ultieme gids voor het vinden van de perfecte wijn-spijs combinaties.

Download 'm direct!