Weekmenu #18

Slimme recepten voor een kleine portemonnee

Kan je niet wachten met koken? Scroll direct naar het recept

Wat eten we deze week? We koken slim én lekker! Dit weekmenu staat vol slimme recepten die niet alleen betaalbaar zijn, maar ook verrassend smaakvol. Gemaakt met seizoensproducten, voorraadkast-ingrediënten en restjes waar je creatief mee aan de slag kunt.

Want goed eten hoeft helemaal niet duur te zijn. Met een beetje handigheid en de juiste inspiratie zet je elke dag iets lekkers op tafel – zonder je portemonnee te plunderen. Laat je verrassen door deze vijf budgetvriendelijke toppers!

MAANDAG

Andijvie over? Maak er dit vegetarische pastagerecht van! Deze verrassende combinatie met gebakken andijvie, knoflook en olijven is snel, voedzaam én goedkoop.

🍷 Wijnsuggestie: Een glas Verdejo of Sauvignon Blanc past hier goed bij.

Pasta met andijvie uit het kookboek Vegetalia van Luna Trapani
Vegan spaghetti met andijvie en olijven

 

DINSDAG

Maak in een handomdraai van deze linzensalade voor de lunch een complete maaltijdsalade. Voeg extra toe: haricots verts (150 gram), 2 hardgekookte eieren en een rijpe avocado en een zakje sla. Zo heb je heel snel een verrukkelijke salade op tafel staan. 

Wijnsuggestie: Serveer met een droge rosé of een frisse witte wijn.

Snelle Linzensalade vegan uit het kookboek Last Minute Vegetarisch van Anne-Katrin Weber
Snelle linzensalade

 

WOENSDAG

Echte klassieker met gehakt, ui, en een scheutje ouderwetse maggi. Vooral de uienjus maken deze ballen subliem. Serveer met aardappelpuree en groenten van het seizoen. Kijk wat in de aanbieding is om te besparen op je weekbudget.

Wijnsuggestie: Een soepele Merlot of Côtes du Rhône.

Ouderwetse gehaktballen oma Jetty uit het kookboek Oma's klassiekers
Ouderwetse gehaktballen oma Jetty

 

DONDERDAG

Deze curry is hét bewijs dat je geen vlees nodig hebt voor smaak. Alles uit blik of de voorraadkast, aangevuld met verse bloemkool. Comfortfood met pit. Echt een aanrader!

Wijnsuggestie: Een lichtzoete Riesling of Pinot Gris houdt de pittigheid mooi in balans.

Bloemkoolcurry met ei
Bloemkoolcurry met ei en tomaat

 

VRIJDAG

Recept: Couscous met wortel en halloumi

Makkelijk te maken bakplaatgerecht met geroosterde wortelen en lekker zoutige halloumi. Een recept afkomstig uit het kookboek Rani’s goed plan; dat staat voor koken met gezond verstand.

Wijnsuggestie: Een frisse Grüner Veltliner of een Viognier.

Couscous met wortel en halloumi uit de oven
Couscous met wortel en halloumi uit de oven

 

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

Ontdek de perfecte wijn bij elk gerecht met ons GRATIS e-book!

Download 'm nu!

Ben jij ook een liefhebber van wijn en lekker eten, maar weet je niet altijd welke wijn het beste bij je gerecht past? Dan hebben wij iets speciaals voor jou! Ons gratis e-book “Welke wijn bij welk gerecht?” is jouw ultieme gids voor het vinden van de perfecte wijn-spijs combinaties.

Download 'm direct!