Weekmenu #36

5x heerlijk nazomeren

Wat gaan we eten de komende week? We hebben een prachtige zomerweek achter de rug. Vandaag, 1 september, wordt het zelfs de mooiste dag van de week. Maar helaas. Daarna wordt het allemaal weer ietsje minder qua zon en tropische temperaturen. Dus we gaan gewoon lekker afwisselend eten met nazomer gerechten die altijd smaken.

Welke wijn bij nazomer gerechten?

Bij elk recept vind je een bijpassend wijnadvies. Kijk hiervoor bij het recept zelf. Want een glas wijn hoort erbij. Dat maakt het leven leuker en lekkerder.

 

MAANDAG

Augustus, hoewel net voorbij, dan zijn er volop tomaten. Penne arrabbiata is een Italiaans pastagerecht met tomaten in de hoofdrol. Gemaakt van tomaten, pepertjes en knoflook. Staat binnen 30 minuten op tafel. Simpel, maar echt overheerlijk.

Penne Arrabbiata uit het boek Veganissima van Luna Trapani
Penne Arrabbiata van Luna Trapani

 

DINSDAG

Een van de grote favorieten van I Love Food & Wine is het romig kip-stoofpotje met wortel. Iedereen gaat juichen als ik dit op tafel staat. Bovendien in 35 minuten op tafel. Wat wil je nog meer?

Franse stoofpot met kip
Franse stoofpot met kip

 

WOENSDAG

Op woensdag een Italiaanse maaltijdsalade uit het kookboek Zes Seizoenen (aanrader dit boek!), namelijk de Panzanella met gegrilde paprika’s, een echt nazomerrecept! Maar ook de Rigatoni met broccoli en worst uit hetzelfde boek is een ongekend succesrecept.

Panzanella met gegrilde paprika's
Panzanella met gegrilde paprika’s

 

DONDERDAG

Uit de koker van Rukmini Iyer, de koningin van de bakplaatrecepten, komt deze Japanse kip met miso. Aubergines zijn een belangrijk ingrediënt in dit gerecht. En laten die nu ruimschoots in de winkel liggen. Dus…, aarzel niet en geniet dit Aziatische kipgerecht.

Japanse kip met miso en aubergines. Recept van Rukmini Iyer uit de Wereldse bakplaat
Kip met miso en aubergines

 

VRIJDAG

De hele week druk gewerkt? Geen zin om uitgebreid te koken? Dan is zo’n ouderwetse kippensoep met lekker veel kip en groenten iets waar je naar uitkijkt. In dit recept bereid ik hem in de multicooker onder HIGH PRESSURE. Dan is je soep in 50 minuten (totale tijd) klaar. Maar SLOWCOOKEN kan ook. In 6 uur op de laagste stand van de slowcooker is je soep meteen klaar als je moe thuis komt uit je werk. Ook dan heb je een heerlijke gevulde kippensoep met diepe smaak.

Ouderwetse kippensoep uit de multicooker
Ouderwetse kippensoep

Heb je geen slowcooker of multicooker in huis? Maak dan deze Oma’s kippensoep die je gewoon kunt klaarmaken op je fornuis. Ook zo’n heerlijk comfort gerecht.

Oma's kippensoep uit het kookboek Soep-er van Janine de Roode
Oma’s kippensoep

 

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT.

 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 

Cover e-book wijn en spijs

GRATIS E-BOOK

Welke wijn past bij welk gerecht?

Ben je liefhebber van wijn én lekker eten? Maar je weet niet precies hoe je een wijn kiest die bij jet gerecht past? Dan is dit dé perfecte gids die je helpt om de juiste wijn-spijs combinatieste vinden. Hoe?

  • Door mijn stapsgewijze methode toe te passen
  • Met inspirerende voorbeelden om meteen uit te proberen
Download het gratis e-book