Weekmenu #40

5x geurige najaarsfavorieten voor herfstige dagen

Kan je niet wachten met koken? Scroll direct naar het recept

Wat gaan we eten de komende week? De bladeren kleuren langzaam goud en de frisse herfstlucht nodigt uit tot gezelligheid binnen. Het is die tijd van het jaar waarin je snakt naar rijke smaken en verwarmende gerechten die je keuken vullen met heerlijke geuren. Denk aan hartverwarmende maaltijdsoepen, smeuïge stamppotten en kruidige stoofschotels. Tenminste, dat is waar ik meteen zin in krijg! Daarom deze week een selectie van mijn ultieme najaarsfavorieten om samen van te genieten.

Wijn-spijscombinaties voor extra genot

En natuurlijk mag een goed glas wijn niet ontbreken bij deze heerlijke najaarsfavorieten. Want niets maakt een gerecht zo compleet als een perfect gekozen wijn-spijscombinatie. Bij elk gerecht vind je dan ook een passend wijnadvies om je tafelmomenten nóg specialer te maken. Laat je inspireren en geniet van een week vol herfstige lekkernijen!

 

MAANDAG

Op meatless Monday starten we met Hollandse variant op Franse uiensoep. Dit is een overheerlijke maaltijdsoep die helemaal past in de herfst. Vooral die gegratineerde sneetjes stokbrood met gruyère maken het helemaal af!

Bruine bonensoep met courgette
Bruine bonensoep met courgette

DINSDAG

Voor de dinsdag eten we varkenswangen in kriekbier. Een geweldig recept van tv-kok Jeroen Meus uit zijn kookboek Dagelijkse Kost 2. Ze moeten even stoven, maar worden verrukkelijk mals. Aanrader!!!

Varkenswangen in kriekbier
Varkenswangen in kriekbier

WOENSDAG

Woensdag, gehaktdag. Deze fantastische pasta met bolognesesaus maak je van kant-en-klare hamburgers. Zo simpel kan het zijn. Bovendien makkelijk om te maken en in 25 minuten op tafel.

Makkelijke ragù bolognese van hamburgers uit het kookboek Ode aan groenten van Alice Zaslavsky
Makkelijke bolognese van hamburgers

DONDERDAG

Momenteel is het de tijd voor bockbier. En daar kun je geweldig vlees in stoven. Maak maar eens deze stoofpot met bockbier. Je eet je vingers er bij op.

Stoofpot met bokbier
Stoofpot met bokbier

 

VRIJDAG

Recept: Frans stoofpotje met kip en wortel

Deze kipstoofpot met winterwortel is een absolute favoriet bij ons in huis. Die komt regelmatig op tafel en eigenlijk smaakt ie altijd lekker. Bovendien supermakkelijk en zo klaar.

Kip-stoofpot met wortel
Romige kipstoofpot met wortel

 

 

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 

 

Ontdek de perfecte wijn bij elk gerecht met ons GRATIS e-book!

Download 'm nu!

Ben jij ook een liefhebber van wijn en lekker eten, maar weet je niet altijd welke wijn het beste bij je gerecht past? Dan hebben wij iets speciaals voor jou! Ons gratis e-book “Welke wijn bij welk gerecht?” is jouw ultieme gids voor het vinden van de perfecte wijn-spijs combinaties.

Download 'm direct!