Bloggerskookboek

Yvestown Kookt

 Er was al een Kookboek van het Jaar. En nu zijn er dus ook boeken die het predicaat Kookboek van de Maand (KvdM) krijgen. Yvestown Kookt werd dus Kookboek van de Maand Augustus.

Het kookboek

Gezicht achter Yvestown Kookt is de Nederlandse Yvonne Eijkenduijn, die in Vlaanderen woont en werkt. Yvonne is een populaire blogger  met veel volgers. Ze blogt over food, lifestyle en interieur. Verder publiceert ze iedere week een foodcolumn in Sjiek, het weekendmagazine van dagblad Het Belang van Limburg. Eerder verscheen van haar hand ‘Yvestown in de keuken’ dat tegenwoordig ook in het buitenland te verkrijgen is. Een succesverhaal dus.

Uitgeprobeerd

Ze zeggen wel dat de liefde van de man door de maag gaat. Nou, ik heb een goeie slag geslagen met het koken van de Kipcurry stoofpot uit dit boek. Enkele maanden geleden kreeg ik van manlief een mooie, nieuwe, blauwe stoofpan; dat was natuurlijk al een hint. Afgelopen weekend ging ik aan de slag. Ik koos de Kipcurry stoofpot omdat dit gerecht onder het kopje Herfst staat. En omdat het nu toch eindelijk wel eens herfst zal gaan worden, kocht ik de ingrediënten voor deze maaltijd: kipfilet, uien, knoflook, tomatenpuree, zure room, en veel kruiden zoals gember, garam masalapoeder, komijn, koriander en paprikapoeder. In een kippenbouillon hebben al deze ingrediënten lekker een uur staan pruttelen. Daarna heb ik er krielaardappeltjes en stukjes wortel aan toegevoegd en heeft het nog driekwartier opgestaan. Uiteindelijk geserveerd met wat basmatirijst. Wat een succes! De keuken rook heerlijk en het eten was zalig (hoewel mijn gerecht er heel anders uitzag dan op de foto in het boek, hoewel ik me exact aan de receptuur heb gehouden). Dit wordt een recept dat we vaker zullen eten, dat weet ik zeker. Ik werd en passant door mijn mee-eter ook nog even gewezen op de runderstoofpot die op dezelfde pagina van het kookboek staat. Dat leek hem ook wel lekker… 

Mening

Hoewel het gerecht dat ik heb gekookt echt lekker is, vind ik het boek er erg zoet uitzien. Mag ik het zeggen: echt een vrouwenkookboek. Dat komt in de eerste plaats waarschijnlijk omdat het boek roze is en ook aan de binnenkant veel zachte kleurtjes zijn verwerkt. Het soort gerechten schiet van links naar rechts, van kruidnootjes naar een boerenkoolstamppot en van suikervrije ijsjes naar Griekse saté met tzatziki. De enige orde die erin is aangebracht is dat de gerechten per seizoen zijn gegroepeerd. Achterin geeft het register wel een overzicht van ingrediënten waarop je natuurlijk ook kunt zoeken. Ik vind niet alle recepten even nauwkeurig. Zo staat er bij de Kipcurry stoofpot: 3 kipfilets. Handiger is om een gewicht aan te geven. Maar de recepten zijn mooi: gewone recepten die iedereen makkelijk kan maken zonder culinair strikje. Dus zeker weten dat ik hier nog eens iets lekkers uit ga maken, te beginnen met de runderstoofpot natuurlijk!

Bestellen? Dat kan hier:

 

Cover Yvestown kookt Titel                 : Yvestown Kookt
Auteur           : Yvonne  Eijkenduijn
Uitgever        : Davidsfonds Uitgeverij
ISBN                : 9789059087743
Prijs                 : € 24,99

 

Op hoogte blijven van de nieuwste kookboeken? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *