Felix Wilbrink

Familierecepten: leuk basiskookboek

De feestdagen zijn achter de rug. Tijd om de luxe diners en exquise hapjes te verruilen voor iets soberders. Niets mis met een goeie simpele Hollandse pot en het scheelt meteen in de portemonnee. Dat goede voornemen gaf me de kans het nieuwe kookboek van Felix Wilbrink uit te proberen dat ik in mijn handen gedrukt kreeg.

Felix Wilbrink is de culinair journalist van de Telegraaf. In zijn nieuwe boek Familierecepten staan klassieke recepten uit de Hollandse keuken. Denk aan recepten van gehaktballen, stoofvlees, stamppotten, stoofpeertjes en ragouts. En zonder Indische gerechten is een boek over de Hollandse keuken natuurlijk niet compleet.

De titel Familierecepten moet je wat losjes opvatten, want hoewel er zeker ingezonden recepten door lezers van de Telegraaf in staan, staan er ook wat recepten van chefs in. Ook zijn er recepten uit klassieke kookboeken, zoals het Kookboek van de Amsterdamse Huishoudschool van Wannée.

Persoonlijke eetervaringen

Wat meer het familiegevoel geeft zijn de persoonlijke verhalen van Wilbrink aan het begin van elk nieuw hoofdstuk. Hij beschrijft de gerechten uit zijn jeugd en schetst een beeld van hoe die ervaringen hem als culinair journalist vormden.
De vormgeving van het boekje is simpel. Het heeft eerder een romanvorm dan de vorm van een kookboek. Verwacht dan ook geen mooie fotografie maar simpel beschreven recepten.

Ik probeerde twee stevige wintergerechten: Hachee en Stamppot met spruiten. De recepten zijn makkelijk te maken en ook voor een beginnende kok goed te doen (maar de Hollandse pot is dan ook niet erg ingewikkeld).

Voor de avontuurlijke hobbykok is dit dan ook niet een heel erg spannend boek. Maar ben je op zoek naar een basiskookboek als je door de week even niet meer weet wat je moet eten dan is dit een leuk boekje.

Bestellen? Dat kan hier:

Titel: Familierecepten
Auteur: Felix Wilbrink
ISBN: 9789461561985
Prijs: €18,95

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *