Kookboek Vis & Vega: kijk op pagina 89!

Wat een verrassing! Mijn pastarecept met zalm staat in het kookboek Vis & Vega. Uitgeverij Snor wilde vorig jaar een kookboek maken met recepten zonder vlees. Hiervoor  werd een oproep gedaan. Want het zou een kookboek worden van vrienden voor vrienden. In navolging van hun kookboeken Soepkalender en Toetjes & Taartenkalender werd er opnieuw gebruik gemaakt van het concept om een kookboek te vullen met recepten van vrienden en kennissen. En zie daar…: mijn recept staat in ‘Vis & Vega’ op pagina 89.

Welke wijn bij Tagliatelle met gerookte zalm?

Supersnel  en supersimpel; deze tagliatelle met gerookte zalm. Het staat in een mum van tijd op tafel. De appelkappertjes geven dit gerecht net die speciale touch, want juist dat kleine zuurtje verfrist de romige saus. Heerlijk met een glas ronde Sauvignon Blanc l’elegante van Domaine Pré Baron. Maar ook een  Riesling d’Alsace of Pouilly Fuissé.

Muziek: hiep, hiep, hoera. Ik mag mee naar het concert van Alison Krauss. Mijn vriend Arjan heeft voor VIP-kaartjes gezorgd. Luister naar het mooie nummer Killing de blues.

3 personenca. 10 minuten

Ingrediënten

  • 1 sjalotje
  • 50 gram boter
  • 1 pakje gerookte zalm à 200 gram (euroshopper, AH)
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 pakje verse lintmacaroni à 250 gram
  • versgemalen zwarte peper
  • appelkappertjes

Stap 1

Sjalotje fijnsnipperen. In kleine braadpan of steelpan boter smelten. Sjalotje fruiten. Intussen de zalm fijnsnijden. Helft van de zalm en de crème fraîche toevoegen. Op laag vuur ca. 5 minuten zachtjes laten pruttelen. Van vuur af met een staafmixer tot een romige saus pureren.

Stap 2

In grote pan ruim water aan de kook brengen. Pasta koken volgens gebruiksaanwijzing. Afgieten. Intussen de pastaborden voorverwarmen. Pasta op de bordenscheppen. Zalmsaus erover verdelen. Reepjes zalm erop leggen. Peper erboven fijnmalen. Garneren met de appelkappertjes.

 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *