Kookboek: ‘Eet jezelf mooi, slank & gelukkig’

‘Gezond’ eten; dat wil iedereen toch!  Mijn interesse in dit onderwerp is de laatste tijd toegenomen (niet zo gek met al die etentjes en wijnproeverijen, dan moet je de buikriem af en toe aanhalen niet waar, ha, ha). Op zich is dit natuurlijk niet zo heel bijzonder, want als afgestudeerd diëtiste blijft zo’n onderwerp je altijd boeien.

Maar,  behalve mijn eigen bovenmatige interesse in dit onderwerp,  is gezond eten ook dé trend van dit moment! Neem maar eens een  kijkje in de boekhandel, je struikelt over dit soort kookboeken. Daar zie je boeken zoals Powerfood van Rens Kroes (de zus van Doutzen Kroes),  Havermout, Quinoa en meer… Lekker van Clara ten Houte de Lange en Nelleke van Lindonk of Eet meer van Karine Hoenderdos. Die boeken ga ik op een ander moment nog bespreken. Maar nu wil ik het even hebben over een wat ouder kookboek (al uitgegeven in 2011). Ik ben namelijk erg gecharmeerd geraakt van ‘EET JEZELF MOOI, SLANK & GELUKKIG-KOOKBOEK’. Het is geschreven door Amber Albarda. Zij is een succesvolle voedingscoach uit Londen.

Uitgebreide achtergrondinformatie
Waarom is dit een goed boek? De achtergrondinformatie is lekker compleet en de voedingsadviezen simpel. Het is eigenlijk een mix waarin verschillende gezonde adviezen samenkomen: zoals koken met verse (biologische) ingrediënten, groente in de hoofdrol, het belang van de GI-waarde van koolhydraten (de basis van het Montignac-dieet), tarwe vervangen door spelt of havermout (de basis van De Voedselzandloper van arts Kris Verburgh) en ook verschillende ingrediënten uit de ‘superfoods’ hype komen voor het voetlicht.

Vers, gezond en inspirerend
Op een prettige toon, zonder bedillerigheid, voert ze je mee in de wereld van gezonde voeding. Aan de hand van 70 recepten laat Amber zien dat koken met verse producten aantrekkelijk is. Dat wordt zeker extra in de hand gewerkt door de frisse fotografie. En elk recept gaat gepaard met verschillende soorten tips. Bovendien zijn de recepten makkelijk te maken en inspirerend: zoals havermout met fetakaas en vijgen, koude avocadosoep met garnalen, gezonde pizza, spruitjessalade met appel en rozijnen of groente-kerrie met geroosterde cashewnoten. Ook iets gezonds zoets ontbreekt niet; gember-wortelkoekjes of een gezonde chocoladetaart staan gewoon op het menu.
Al met al een kookboek dat ik iedereen aanraadt die een paar kilo’s kwijt wil. Want met haar devies: ‘Slim eten, volop genieten, en nooit meer diëten’, is zij een vrouw naar mijn hart! Haar voedingsadviezen sluiten perfect aan op mijn eigen stijl van leven.

En…, vandaag kreeg ik het bericht dat er een nieuw kookboek van haar is uitgekomen: ‘Gezond trakteren’. Een handzame gids vol met kinderlekkers of van te dromen.

Eet jezelf mooi, slank & gelukkig
Amber Albarda
Uitgeverij Unieboek, Het Spectrum
Prijs: € 19,99

 

Op de hoogte blijven van de nieuwste kookboeken. Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *