Lékker gezond!

Easy Vegan met Julie

Om een kookboek te beoordelen met louter en alleen veganistische gerechtjes, dan heb je een specialist nodig. Dus voor deze kookboekrecensie van het nieuwe kookboek ‘Easy Vegan met Julie’ heb ik collega Alicia Hobbel van uithetvat.nl ingeschakeld. Zij is namelijk al jarenlang veganistisch. Zo gezegd, zo gedaan; Alicia heeft het boek ter hand genomen en een paar recepten uitgetest. Dit is haar verhaal…

Schrijfster Julie van den Kerchove koos voor een voornamelijk rauw en plantaardig dieet na een periode van ziekte. Door gezonde voeding hoopte ze er weer bovenop te komen. Dat verklaart dan ook de ondertitel van haar boek Easy Vegan met Julie: 65 snelle recepten voor meer energie. En inderdaad, de meeste recepten vragen niet meer dan een kwartier van je tijd. Ideaal dus als je geen fut meer hebt om lang in de keuken te staan, maar wel de behoefte om toch lekker te eten.

Ook nog lactose- en glutenvrij

Het aantal veganisten in Nederland nam de afgelopen drie jaar met meer dan 50% toe en het aantal veganistische kookboeken steeg waarschijnlijk even hard mee. Dit boek is echter niet alleen leuk voor veganisten of mensen met voedselintoleranties – het is ook lactose- en glutenvrij – maar voor iedereen die van gezond en smaakvol houdt.

Eenvoudig en smaakvol

De recepten zijn gelijk verdeeld over zes hoofdstukken: ontbijt, drankjes, hapjes en bijgerechten, licht, grote honger en dessert.  De vormgeving is overzichtelijk, met heldere ingrediëntenlijsten en recepten. Het boek is Vlaams, dus er wordt gekookt met koffielepels en bokalen, maar dat went snel. Wat opvalt is de mooie, heldere fotografie. Ieder recept gaat vergezeld van een smaakvolle paginagrote kleurenfoto.

Dat ene missende ingrediënt

Ondanks dat Julie stelt dat de meeste recepten klaar te maken zijn met ingrediënten uit de supermarkt, dacht mijn lokale grootgrutter daar anders over. Producten als amandelmeel, gistvlokken en snijbiet zijn niet overal te vinden. Je moet dus wel tijd hebben om even om te fietsen of een erg goed gevulde voorraadkast hebben. Ik maakte met wat de supermarkt te bieden had de ‘Chunky monkey overnight oatmeal’ (zie foto) als ontbijt. Het was makkelijk te maken, lekker én ik had de hele ochtend geen honger. Vrij uniek voor mijn doen.

cover Easy Vegan met JulieBestellen? Dat kan hier:

Titel: Easy Vegan met Julie
Auteur: Julie van den Kerchove
Uitgever: Lannoo
Prijs: € 24,99

 

 

 

Meer recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *