Chicks Love Food

Daily dinner met Nina en Elise

Nina de Bruijn en Elise Gruppen kennen elkaar van hun masterstudie Journalistiek. Ze gingen samenwonen en besloten in 2011 hun kookkunsten vast te leggen op een blog: chickslovefood.com. Ook zijn ze te vinden op YouTube. Verder schreven ze vijf kookboeken.

No nonsense en duidelijk

Op chickslovefood.com schrijven Nina en Elise: “Op ons blog komen makkelijke recepten met mooie, duidelijke foto’s, en onze gerechten bevatten weinig kunstmatige ingrediënten. Dit blog is gewoon no nonsense en duidelijk. En best gezond. Ook dat. Althans, volgens ons gezonde boerenverstand dan. Want uh, we zijn geen voedingsdeskundigen! Enne, op zondag zijn we zeker níét gezond, want dan zondigen we in de Sinner Sunday-rubriek: een zoet recept met zoveel mogelijk roomboter en suiker. Om het dan allemaal weer een beetje te compenseren hebben we op maandag een extra gezond recept met maximaal 6 ingrediënten, oftewel een Skinny Six. Want ja, koken met weinig ingrediënten is zeg maar écht ons ding. Want elke dinsdag maken we zelfs een lekker diner-recept met maximaal 5 ingrediënten in onze 5 or less-rubriek!”

Het daily dinner-kookboek

Het meest recente kookboek heeft als ondertitel ‘100x avondeten met maar 5 ingrediënten. Een salade bijvoorbeeld met glasnoedels, garnalen, taugé, wakame en Japanse mayonaise. Of een schotel met pasta, paprika, tomatensaus, mozzarella en salami. Toen ik het boek zag liggen, moest ik meteen denken aan het onlangs verschenen kookboek van Jamie Oliver waarin ook recepten met 5 ingrediënten staan. Deze trend zal niet voor niets zijn. Als je aan mensen vraagt wat ze belangrijk vinden bij het koken, is het antwoord vaak dat ze niet te lang in de keuken willen staan én geen waslijst aan ingrediënten willen hebben. En zeker geen ingrediënten die je één keer gebruikt en daarna zelden meer.

Uitgeprobeerd

Sushiburger uit Chicks Love FoodWe probeerden de sushiburgers uit het hoofdstuk ‘Oosters’. Hiervoor heb je drie eieren, 2 rijpe avocado’s, 1 norivel, 275 gram zalmfilet en 4 eetlepels Japanse mayonaise nodig. Dat laatste ingrediënt is wellicht wat lastig te vinden, maar gelukkig geven Nina en Elise als tip dat het meestal bij de sushispullen in de supermarkt ligt en dat het in een wit flesje zit waarop een poppetje getekend staat. Die tip maakte het zoeken een stuk makkelijker!

Je klopt de eiwitten stijf en schept daar voorzichtig de gepureerde avocado’s door. Vervolgens bekleed je een bakplaat met bakpapier. Daar schep je 4 platte hoopjes van het mengsel op. Hier verkruimel je een beetje nori over. Je bakt deze ‘broodjes’ 15 tot 20 minuten in een oven die is voorverwarmd op 160 °C. Ondertussen maal je de zalmfilet met 1 eetlepel mayonaise en peper en zout fijn. Hier kneed je twee burgers van, die je in een koekenpan met een scheut olie in 10 minuten gaar bakt. De zalmburgers leg je tussen de ‘broodjes’ van avocado en eiwit. Eventueel kun je de rest van het norivel in een gasvlam houden tot het knapperig is en dit in stukjes over de broodjes verdelen.

Het recept is bedoeld voor twee sushiburgers. Wij maakten er vier; dat was nog steeds aan de karige kant voor een gezin met twee hongerige tieners. Maar buiten dat is het een prima kookboek waarmee je relatief eenvoudig verrassende maaltijden op tafel kunt zetten!

Bestellen? Dat kan hier:

Cover Chicks Love Food Daily DinnerTitelChickslovefood – Het daily dinner-kookboek
Uitgever: Spectrum
ISBN: 9789000359448
Prijs: € 19,99

 

 

 

 

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwe kookboeken? Meld je aan voor de nieuwsbrief. En morgen komt hun kerstrecept Zwarte rijst met gamba’s online!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *