Voor starters

200 x Lukt Altijd!

Iedere dag moet er weer gekookt worden. En iedereen is er wel mee bekend: soms ontbreekt de inspiratie om te verzinnen wat er nu weer op tafel moet komen. De bedenkers van het kookboek Lukt altijd! kwamen op het idee om een kookboek voor starters te maken met 200 snelle en gemakkelijke recepten die niet te veel kosten en niet te veel calorieën leveren.

Het kookboek Lukt Altijd

En zo ligt het mooie boek Lukt altijd! van Élise Delprat-Alvarès voor me. Een lekker dik kookboek met een harde kaft waarin recepten van hapjes vooraf, voorgerechten, hoofdgerechten en nagerechten. Mooi overzichtelijk zonder poespas. En zo mooi overzichtelijk zijn ook alle recepten. Van alle ingrediënten die gebruikt worden staat er een fotootje bij het recept. Dus bij de Spaanse tortilla fotootjes van eieren, aardappelen, teentjes knoflook, ui en olijfolie (met daaronder hoeveel van elk je nodig hebt). En een grote foto van hoe het eindresultaat eruit ziet. In korte zinnen wordt de bereidingswijze uit de doeken gedaan. Door middel van tekeningetjes is ook direct te zien of het om een goedkoop, gemiddeld of duur gerecht gaat en hoelang het bereiden gaat duren.

Uitgeprobeerd

Op zoek naar een snel gerecht viel mijn oog op de Gehaktballetjes met koriander. Waarvoor nodig is 500 gram rundergehakt, 500 gram tomatensaus, een ui, 2 eetlepels koriander, olijfolie en peper en zout. Ui en koriander fijn snipperen en door het gehakt mengen, op smaak maken met peper en zout en balletjes van draaien. Vervolgens aanbakken, tomatensaus toevoegen en 20 minuten laten sudderen. Hoewel ik zelf niet zo’n fan van koriander ben, was de smaak hier niet overheersend en vond ik het zelfs lekker. Persoonlijk vond ik de gehakt wat droog, de tip die onder het recept staat dat je ook gemengd gehakt kunt gebruiken is een goede voor de volgende keer.

Gehaktballetjes met koriander
Gehaktballetjes met koriander

Ook maakte ik de Piperade met een twist, waarvoor 4 in stukken gesneden rode en groene paprika’s en een ui ongeveer 10 minuten in de olie worden gebakken waarna tomatensaus wordt toegevoegd. 4 plakken (Bayonne)ham in repen worden in de pan gelegd en 4 eieren worden er boven gebroken. Met een deksel op de pan wordt alles in 10 minuten gekookt.  Lekker simpel gerecht! We aten er een Turks brood bij, heerlijk! Alleen wel grappig dat de foto die erbij staat rode en géle paprika’s laat zien…

Mening over Lukt altijd

Lukt Altijd! is een leuk boek, ik kan niet anders zeggen. Vrolijk, niet moeilijk, een lust voor het oog met al die leuke foto’s en zeker een inspiratie voor wanneer je eens niet weet wat je moet eten. Vooral de toetjes vond ik zeer vindingrijk: Geflambeerde bananen of Koekjestaart (met petits beurres koekjes of theebiskwie). Dat dit boek alleen voor starters is zou ik niet zeggen. Ik heb er toch ook al een aantal keer inspiratie uit kunnen halen en tot nu toe geldt inderdaad: het lukt altijd!

Bestellen? Dat kan hier:

Cover Lukt altijdTitel : Lukt altijd! Kookboek voor starters
Auteur : Élise Delprat-Alvarès
Uitgever : MBooks
ISBN : 9789022333983
Prijs : € 24,99

 

 

 

 

Op de hoogte blijven van de nieuwste kookboeken? Meld je aan voor de nieuwsbrief. En binnenkort komen er recepten online!