CaatKookt

Kerstmenu van Carin

Mijn naam is Carin Leenders de Vries van CaatKookt. CaatKookt is een app die we zelf hebben ontwikkeld voor op de Ipad, boordevol gemakkelijke en lekkere recepten om iedere dag van te genieten. Ik schrijf mijn recepten al jaren volgens de seizoenen, én zonder pakjes of zakjes, zodat je altijd de keuze hebt om met verse producten te koken. Vanaf vandaag ga ik wekelijks een gerecht publiceren op I Love Food & Wine. Maar ik start met een heerlijk makkelijk te bereiden kerstmenu samengesteld uit recepten van onze app. De risotto con funghi vind je hier, de andere gerechtjes staan op

Kerstmenu van CaatKookt

Voorgerecht: geroosterde witlofsoep met gebakken appel
Bijpassende wijn: Gaillac blanc

WitlofsoepAppel

Tussengerecht: risotto con funghi
Bijpassende wijn: Soave Pieve Vecchia

Hoofdgerecht: runderlende gesmoord in rode wijn
Bijpassende wijn: Saint Émilion Bordeaux

RunderlendeKerst

Dessert: semifreddo met sinaasappel en PX-rozijnen
Bijpassende wijn: Vin Santo

Semifreddo met sinaasappel

Risotto con funghi                                                                             

4 personen30 minuten

Ingrediënten

  • 1 sjalotje
  • 1 teentje knoflook
  • ½ bos platte peterselie
  • 250 g paddenstoelen naar keuze
  • 25 g gedroogde funghi
  • 75 g boter
  • 300 g risottorijst
  • 7 dl groentenbouillon
  • versgemalen peper en zout
  • 75 g versgeraspte Parmezaanse kaas

Stap 1

Pel en snipper het sjalotje, hak de knoflook heel fijn. Hak de peterselie fijn. Snijd de paddenstoelen in plakjes en wel de gedroogde funghi in 200 ml heet water.

Stap 2

Verwarm 50 gram boter in een pan met dikke bodem en fruit het sjalotje en knoflook in ca. 3 minuten goudbruin. Bak de paddenstoelen in de rest van de boter in een andere pan. Roer de rijst door de gefruite ui en roer tot de rijstkorrels glazig zijn. Voeg een soeplepel bouillon toe en roer tot het vocht is opgenomen. Voeg de geweekte funghi toe en 100 ml  van het weekvocht, roer tot het vocht is opgenomen. Roer de rest van het weekvocht van de funghi door de bouillon. Voeg steeds een soeplepel bouillon toe aan de rijst, blijf roeren en herhaal dit tot de bouillon op is. Voeg dan de gebakken paddenstoelen toe. Proef of de rijst gaar is (ongeveer 20 minuten). Als hij nog niet gaar is en de bouillon wel op is, kun je steeds weer kleine beetjes heet water toevoegen tot de risotto gaar is. Roer tenslotte de Parmezaanse kaas en gehakte peterselie erdoor. Breng de risotto verder op smaak met versgemalen peper.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *