Het is pas begin december. Sinterklaas moet nog komen, maar veel van mijn vrienden hebben de kerstboom al staan. Jullie ook? Ik moet nog beginnen. Maar alvast nadenken over ‘Wat gaan we eten de komende kerst’, dat ligt mij beter. Dus geen ‘normaal’ weekmenu de komende weken, maar inspiratie voor je KERSTDINER. We beginnen met de allerlekkerste kerst voorgerechten.
Of
Bestel mijn Stressvrije Kerst e-book voor complete menu’s, wijnsuggesties en handige werkplannen. Klik hier en geniet zorgeloos!
Maak je keus uit deze sublieme kerst voorgerechten
Op I Love Food & Wine vind je de mooiste luxe voorgerechten voor kerst die je maar kan bedenken. Er is voor elk wat wils. Mijn voorkeur ligt bij recepten die lekker snel en makkelijk te maken zijn. Alle recepten zijn getest, dus je bent verzekerd van blije gezichten aan tafel.
Avocadotaartje met appel en garnalen
Makkelijk en snel te maken voorgerecht met smeuïge avocado, frisse Granny Smith en ziltige Hollandse garnalen. Succes gegarandeerd!
Vitello tonnato à la Alain Caron
Normaal gesproken maak je vitello tonnato met kalfricandeau en tonijn. Maar de culinaire familie Caron doet het anders. Met sardientjescrème, rode biet en gemarineerde ui wordt dit voorgerecht een echte topper. Zo gemaakt, verrukkelijk van smaak en feestelijk om te zien.
Garnalencocktail met uit een potje
Garnalencocktail klinkt niet zo spannend. Maar deze versie van Jamie Oliver is waanzinnig. Lekker crunchy door de pancetta-kruimels, panko en sla. Kerstomaatjes en komkommer maken het licht en speels. De presentatie in een potje is verrassend!!! Doen, zeg ik.
Salade met gerookte eendenborstfilet en pistachenoten
Simpeler kan haast niet, want je gebruikt gewoon kant-en-klare gerookte eendenborstfilet. Deze feestelijke (kerst) salade is een plaatje om te zien en smaakt helemaal geweldig. Staat in 20 minuten op tafel.
Tonijntartaar met geitenkaas op z’n Japans
Dit taartje van tonijn met olijven en geitenkaas, krijgt een fusion touch door Japanse soysauce, limoen en koriander. Verrassend anders. Hiermee maak je echt de blitz op je komende kerstdiner.
Geroosterde aubergine van Ottolenghi
Een echte klassieker uit de keuken van Ottolenghi; dat is deze geroosterde aubergine met saffraanyoghurt en granaatappel. Heb je hem nog nooit gemaakt? Dan is dit je kans om iedereen culinair gelukkig te maken. Bovendien vegetarisch en makkelijk om te maken!!!
Chique perentaartje
Easy & Speedy: dat is dit knapperig taartje met verse peer, roquefort-kaas en bladerdeeg. Met dit vegetarisch voorgerechtje ben in 10 minuten ben je klaar. Voor de rest doet de oven het werk. Serveer op een mooi donker bordje, dan is het resultaat helemaal oogverblindend.
Carpaccio van coquilles en grapefruit
Elegant, licht en fris; zo smaakt deze carpaccio van flinterdun gesneden coquilles met sappige partjes rode grapefruit. De voorbereiding is simpel: alles kan van tevoren klaargezet worden, zodat je op het moment suprême alleen nog hoeft te serveren. Een oogstrelend gerecht dat ook qua smaak indruk maakt!
Kijk hier en bekijk de kerstpagina van I Love Food & Wine! Hier vind je nog meer fantasische kerst voorgerechten.
Alvast veel voorpret gewenst bij het uitzoeken naar jouw perfecte kerstdiner.
Zorgeloze kerst zonder stress? Dat kan! 🎄
Download 'm nu!
Ontdek ons Stressvrije Kerst e-book – jouw ultieme gids voor een ontspannen kerstdiner! Met 5 complete kerstmenu’s, handige werkplannen per dagdeel, wijnsuggesties en slimme tips om kerststress te vermijden.
Plus: 10% korting op de bijpassende wijnen van kwaliteitsimporteur QV Select! Mis deze kans niet om van jouw kerst een onvergetelijke en ontspannen feestdag te maken.
Bestel 'm direct!