Kerstdiner inspiratie

8x de allerlekkerste kerst hoofdgerechten

Kan je niet wachten met koken? Scroll direct naar het recept

Nog een kleine week en het is kerst. Weet jij al wat je gaat eten?  Vandaag even geen ‘normaal’ weekmenu, maar inspiratie voor het kerstmenu. De afgelopen weken passeerden er al 8 overheerlijke voorgerechten en 8 kerst soepen, vandaag komen de 8 lekkerste kerst hoofdgerechten aan bod. Mijn voorkeur gaat uit naar hoofdgerechten die je voor kunt bereiden en waarvan je zeker weet dat ze niet gaan mislukken. Bovendien houd ik van klassiekers. Ik zet mijn 8 allerbeste kerst hoofdgerechten op een rij. Kies maar… Alles is getest! 

 

Varkenshaas met champignon-roomsaus

Dit is een geweldige klassieker; een kerstgerecht dat de hele familie lekker vindt. Geschikt voor kinderen, én oma’s en opa’s. Het lievelingsgerecht van mijn schoonmoeder. Lekker met aardappelpuree, zoete aardappelfrietjes of aardappels uit de oven. Voor blije gezichten aan tafel.

Varkenshaas met champignon roomsaus
Varkenshaas met champignon roomsaus

Pappardelle met paddenstoelen en truffel

Geen zin in vlees deze kerst? Maak dan dit overheerlijke pastagerecht met diverse soorten paddenstoel. Vooral door decadente truffel krijgt dit gerecht glans. Kun je niet aan verse truffel komen (is wel online te koop), dan is truffeltapenade een goed alternatief.

Pappardelle met paddenstoelen en truffel
Pastagerecht met paddenstoelen en truffel

 

Zalm in bladerdeeg

Eet je liever vis dan vlees, dan is dit zalmgerecht een echte aanrader. Hier hoef je niet veel aan voor te bereiden. Vlak voor je gaat eten vouw je de vulling in het bladerdeeg en zet je de vis in de oven.  Makkelijk om te maken. Eye-catcher op tafel en waanzinnig lekker.

Zalm in bladerdeeg
Zalm in bladerdeeg

Wildstoofschotel met paddenstoelen

Denk ik aan kerst, dan denk aan deze geweldig lekkere stoofschotel met verschillende soorten wild (kun je gewoon bij je poelier bestellen). Zeker voor een groter gezelschap dé allerbeste oplossing. Kan gewoon niet mislukken. Mijn grote favoriet!!! Knolselderijpuree en homemade rodekool erbij: magic op tafel!

Wildstoofschotel met paddenstoelen zijzicht
Wildstoofschotel met paddenstoelen

 

Beef Wellington met rode wijnsaus

Wil je show stelen tijdens het kerstdiner, dan ga je voor deze echte Kerst Klassieker; Beef Wellington. Het vereist misschien enige voorbereiding, maar tijdens het moment suprême hoef je hem alleen nog in het bladerdeeg te rollen en in de oven te schuiven. Kerst knaller bij uitstek!

Beef Wellington met rodewijnsaus uit het kookboek Slow
Beef Wellington met rodewijnsaus

Pasta met ragù van eend

Vederlicht pasta-gerecht van gestoofde eend in een bouillon-achtige saus met groenten. Heel goed een dag van tevoren voor te bereiden. Bovendien makkelijk om te maken.

Pasta met ragù van eend uit het kookboek Slow van Louise Franc
Pasta met ragù van eend

 

Stoofpotje van wildzwijn met olijven

Dit werkelijk sublieme stoofpotje met wildzwijn staat in mijn Stressvrije Kerst e-book en is het hoofdgerecht in het READY-IN-NO-TIME-kerstmenu. Snel, makkelijk en overheerlijk! Alleen het vlees even bestellen bij je slager of poelier. Helemaal voor te bereiden en supersnel klaar. Je hoeft alleen het vlees alleen nog even op te warmen tijdens je kerstdiner. Serveer met pasta of aardappelpuree. Succes gegarandeerd!

 

Wildzwijn recept met olijven en salie
Wildzwijn met olijven en salie

 

Eend met sinaasappel-kersensaus

Malse eend met een kruidige kersensaus met toets van sinaasappel en sherry. Het lijkt een beetje op de Franse klassieker Confit de Canard, want het vlees valt van het bot. Bovendien héél makkelijk om te maken.  Kwestie van op tijd in de oven schuiven. Serveer met de Italiaanse bonenpuree van cannellinibonen en rozemarijn (recept staat op dezelfde pagina als de eend!).

Eend met kersen-sinaasappelsaus uit het kookboek Slow
Eend uit de oven met kersen sinaasappelsaus
 
MEER IDEEËN NODIG VOOR FEESTELIJKE KERST HOOFDGERECHTEN? Kijk op de kerstpagina van I Love Food & Wine!

 

Alvast veel voorpret gewenst bij het uitzoeken naar jouw perfecte kerstdiner.

 

Ontdek de perfecte wijn bij elk gerecht met ons GRATIS e-book!

Download 'm nu!

Ben jij ook een liefhebber van wijn en lekker eten, maar weet je niet altijd welke wijn het beste bij je gerecht past? Dan hebben wij iets speciaals voor jou! Ons gratis e-book “Welke wijn bij welk gerecht?” is jouw ultieme gids voor het vinden van de perfecte wijn-spijs combinaties.

Download 'm direct!

Over Jolande Vos

Eigenaar en auteur ilovefoodwine.nl

Jolande is een echte foodie, en iemand die alles weet over Wijn & Spijs. Of anders gezegd: ‘Welke wijn past bij welk gerecht’? Zij is in feite de sommelier voor thuis. Sinds jaar en dag is zij bezig met de lekkerste recepten, kookboeken, wijnen en de beste restaurants te selecteren. Deze gastronomische info deelt ze hier. Haar website is uitgegroeid van een receptenblog naar een culinair platform. En via de receptenfilter kom je vast iets tegen dat past bij jouw smaak. Heb je vragen? Mail me!

Interesse gewekt?

Volg mij dan op Instagram, Facebook of Pinterest en blijf op de hoogte van mijn laatste culinaire avonturen. Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties?

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *