Nog een kleine week en het is kerst. Weet jij al wat je gaat eten? Vandaag even geen ‘normaal’ weekmenu, maar inspiratie voor het kerstmenu. De afgelopen weken passeerden er al 8 overheerlijke voorgerechten en 8 kerst soepen, vandaag komen de 8 lekkerste kerst hoofdgerechten aan bod. Mijn voorkeur gaat uit naar hoofdgerechten die je voor kunt bereiden en waarvan je zeker weet dat ze niet gaan mislukken. Bovendien houd ik van klassiekers. Ik zet mijn 8 allerbeste kerst hoofdgerechten op een rij. Kies maar… Alles is getest!
Varkenshaas met champignon-roomsaus
Dit is een geweldige klassieker; een kerstgerecht dat de hele familie lekker vindt. Geschikt voor kinderen, én oma’s en opa’s. Het lievelingsgerecht van mijn schoonmoeder. Lekker met aardappelpuree, zoete aardappelfrietjes of aardappels uit de oven. Voor blije gezichten aan tafel.

Pappardelle met paddenstoelen en truffel
Geen zin in vlees deze kerst? Maak dan dit overheerlijke pastagerecht met diverse soorten paddenstoel. Vooral door decadente truffel krijgt dit gerecht glans. Kun je niet aan verse truffel komen (is wel online te koop), dan is truffeltapenade een goed alternatief.

Zalm in bladerdeeg
Eet je liever vis dan vlees, dan is dit zalmgerecht een echte aanrader. Hier hoef je niet veel aan voor te bereiden. Vlak voor je gaat eten vouw je de vulling in het bladerdeeg en zet je de vis in de oven. Makkelijk om te maken. Eye-catcher op tafel en waanzinnig lekker.

Wildstoofschotel met paddenstoelen
Denk ik aan kerst, dan denk aan deze geweldig lekkere stoofschotel met verschillende soorten wild (kun je gewoon bij je poelier bestellen). Zeker voor een groter gezelschap dé allerbeste oplossing. Kan gewoon niet mislukken. Mijn grote favoriet!!! Knolselderijpuree en homemade rodekool erbij: magic op tafel!

Beef Wellington met rode wijnsaus
Wil je show stelen tijdens het kerstdiner, dan ga je voor deze echte Kerst Klassieker; Beef Wellington. Het vereist misschien enige voorbereiding, maar tijdens het moment suprême hoef je hem alleen nog in het bladerdeeg te rollen en in de oven te schuiven. Kerst knaller bij uitstek!

Pasta met ragù van eend
Vederlicht pasta-gerecht van gestoofde eend in een bouillon-achtige saus met groenten. Heel goed een dag van tevoren voor te bereiden. Bovendien makkelijk om te maken.

Stoofpotje van wildzwijn met olijven
Dit werkelijk sublieme stoofpotje met wildzwijn staat in mijn Stressvrije Kerst e-book en is het hoofdgerecht in het READY-IN-NO-TIME-kerstmenu. Snel, makkelijk en overheerlijk! Alleen het vlees even bestellen bij je slager of poelier. Helemaal voor te bereiden en supersnel klaar. Je hoeft alleen het vlees alleen nog even op te warmen tijdens je kerstdiner. Serveer met pasta of aardappelpuree. Succes gegarandeerd!

Eend met sinaasappel-kersensaus
Malse eend met een kruidige kersensaus met toets van sinaasappel en sherry. Het lijkt een beetje op de Franse klassieker Confit de Canard, want het vlees valt van het bot. Bovendien héél makkelijk om te maken. Kwestie van op tijd in de oven schuiven. Serveer met de Italiaanse bonenpuree van cannellinibonen en rozemarijn (recept staat op dezelfde pagina als de eend!).

Alvast veel voorpret gewenst bij het uitzoeken naar jouw perfecte kerstdiner.

Ontdek de perfecte wijn bij elk gerecht met ons GRATIS e-book!
Download 'm nu!
Ben jij ook een liefhebber van wijn en lekker eten, maar weet je niet altijd welke wijn het beste bij je gerecht past? Dan hebben wij iets speciaals voor jou! Ons gratis e-book “Welke wijn bij welk gerecht?” is jouw ultieme gids voor het vinden van de perfecte wijn-spijs combinaties.
Download 'm direct!