Stoven; daar hou ik van! Zeker in de winter. Al die heerlijke geuren wapperen ‘s middags al door je keuken. Dat nodigt uit, daar word ik blij van. En de komende week wordt het winters koud buiten, dus stoven past dan als een huis. En, bij al deze heerlijke stoofgerechten hebben we ook de juiste wijn gekozen. Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties versterken het geluksgevoel aan tafel.
MAANDAG
Op meatless monday gaan we stoven met wortelgroenten: het wordt een vegetarische biet bourguignon. Afkomstig uit het kookboek The Green Kitchen.

DINSDAG
Op dinsdag eten we ‘echte’ Chili con carne. Dit is absoluut een toppertje. En terwijl ik dit schrijf, loopt het water al in de mond. Je maakt hem niet met gehakt, maar met rundvlees. Mmm…

WOENSDAG
Op woensdag kies ik voor lamsvlees: Ierse lamsstoofpot. Niet moeilijk om te maken, want de oven doet het werk.

DONDERDAG
Op donderdag onze lievelingsstoofpot met kip: romige kipstoofpot met wortel. Niet moeilijk, en in 30 minuten op tafel. Maar ook de kip uit de tajine met olijven is een aanrader.

VRIJDAG
Met het oog op het weekend: mijn perfecte boeuf bourguignon. Een heerlijke klassieker die voor altijd op de favorietenlijst blijft. Heerlijk!

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.
Geef een reactie