Aziatische curry

I Love Food & Wine WEEKMENU #31

Afwisseling, daar houd ik van! Na een maand lang mediterraan, snel en fris te hebben gegeten (ook heerlijk natuurlijk!),  krijg ik weer zin in iets gekruids. Mijn oog valt op de diversiteit van ´Curry´; een typisch Aziatisch stoofgerecht in een romige saus. Voor deze week een mooie afwisseling tussen vegetarisch, vis, garnalen en vlees. Maak je keus. Natuurlijk altijd met een bijpassende wijn. Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor nog meer mooie momenten aan tafel. 

MAANDAG 

Op Meatless Monday houden we het natuurlijk vegetarisch.  Deze bloemkoolcurry met eieren staat in 30 minuten op tafel.

Bloemkoolcurry met ei

DINSDAG

Ook voor dinsdag zo’n snelle curry-variant. Dit keer met vis: de vis-tomatencurry uit het kookboek ‘Licht’. Geef er bloemkoolrijst ipv basmatirijst bij, dan is je maaltijd ook nog eens koolhydraatarm!

Vis-tomatencurry

WOENSDAG

Op woensdag zijn we helemaal snel klaar! In 15 minuten staat deze Indiase kipcurry op tafel. Een snelle versie van de Curry Guy.

Indiase kipcurry Pasanda

DONDERDAG

Van India reizen we naar Thailand. Uit dat land komt deze Thaise garnalencurry, een recept afkomstig uit het basisboek Thailand. Staat ook in 30 minuten op tafel!

Thaise groene curry met garnalen

VRIJDAG

Krijg je vrienden te eten dit weekend, dan is deze rundvleescurry met aardappel een fantastisch idee. Geschikt voor 6 tot 8 personen.

Aardappel-rundvlees curry

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *