Het zomerweer is in aantocht. Dat betekent lekker buiten eten van zomerse gerechten. Ik ben fan van maaltijdsalades met een lekker stukje stokbrood, notenbrood of focaccia, dan ben ik helemaal gelukkig. Deze week 5 keer zo’n frisse salade in the picture.
En…, bij al deze heerlijke salades hebben we ook de juiste wijn gekozen. Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor nog meer mooie momenten aan tafel.
MAANDAG
Maandag 18 juni is het nationale picknickdag. Morgen besteed ik daar aandacht aan met het picknick-kookboek ‘Food en route’. Bereid je alvast voor op een bietensalade met feta. Maar ik voeg nog een picknick-idee toe: Turkse courgettesalade met kikkererwten. Ook heerlijk vegetarisch en gemakkelijk mee te nemen.
Turkse salade met courgette en kikkererwten
DINSDAG
Ze zijn er nog: verse asperges. Maak er deze heerlijke salade van: met zalm en tuinkers. Staat in 20 minuten op tafel. Uiteraard kun je de kwarteleitjes vervangen door gewone eieren. Wel zo makkelijk misschien?
Aspergesalade met kwartelei en zalm
WOENSDAG
Een van mijn grote favorieten is een Caesarsalade. Deze versie maak je met een stukje gegrilde tonijn. Echt heerlijk! Bovendien heel snel klaar: 15 minuten!
Caesarsalade met tonijn
DONDERDAG
Moe uit je werk en weinig tijd om te koken? Wat dacht je van deze Aziatische roerbakkip met sperziebonen. In het kader van zomers buiten eten, serveer je er geen witte rijst maar een gemengde salade bij. Fris en pikant.
Roerbak-kip met basilicum
VRIJDAG
Vrijdag, visdag. Die traditie zijn we voorbij, toch. Maar deze kruidige linzensalade met gerookte makreel is een heerlijk zomerse maaltijd. Gewoon proberen dus.
Linzensalade met makreel
Klik op de linkjes voor het bijbehorende recept.
Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.
Geef een reactie