Misschien gaat het politiek gezien niet zo goed met Italië, maar hun keuken blijft een van de meest favoriete ter wereld. Puur, vers en niet te ingewikkeld. Dat past bij het komende zomerweer. Het thema voor deze week: Italië in de hoofdrol.
En…, bij al deze heerlijke gerechten hebben we ook de juiste wijn gekozen. Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor mooie momenten aan tafel.
MAANDAG
We starten de week altijd met meatless monday. Voor vandaag een pastagerecht met capellini (engelenhaar): zomerse pasta met courgette en olijven. Heerlijk fris van smaak door de courgette. Bovendien in een half uur op tafel.

DINSDAG
Op dinsdag een zonnige pizza met zalm en broccoli. Met kant-en-klaar pizzadeeg in een mum van tijd op tafel. Echt een aanrader!

WOENSDAG
Op woensdag een echte Italiaanse klassieke: bistecca tagliata. Een gerecht met plakjes biefstuk uit Toscane. In 10 minuten op tafel!!!

DONDERDAG
Op donderdag kiezen we voor een zomerse minestrone. Met lekker veel groenten. Salami zorgt voor pittig accent.

VRIJDAG
Op vrijdag, met het oog op het weekend, een Italiaans stoofgerecht: osso buco. Bestel het vlees (kalfsschenkel) even van tevoren bij je slager.

Klik op de linkjes voor het bijbehorende recept.
Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.
Geef een reactie