Zonnig voorjaarsweer; dat hebben we deze week in het vooruitzicht. Daar passen we ons weekmenu op aan met het thema ‘zonnig doordeweeks’. Dus niet te lang in de keuken maar wel genieten van deze heerlijke mediterrane gerechtjes. Alles lekker vers gekookt.
En…, bij al deze heerlijke gerechten hebben we ook de juiste wijn gekozen. Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor mooie momenten aan tafel.
MAANDAG
We starten de week altijd met meatless monday. Voor vandaag een Italiaanse frittata met artisjokken en rucola uit het kookboek Green Delicious. In een half uur op tafel.
DINSDAG
Op dinsdag een zonnig pastagerecht afkomstig uit Sicilie: namelijk spaghetti met mosselen. Echt een aanrader!
WOENSDAG
Op woensdag houden we het lekker simpel: witte bonenschotel met chorizo. Staat in 20 minuten op tafel. Lekker met wat knapperig stokbrood.
DONDERDAG
Op donderdag kiezen we voor een zomerse maaltijdsalade met een visje van de barbecue. Geen zin in sardines? Ook een ander visje smaakt hier perfect bij.
VRIJDAG
Op vrijdag, met het oog op het weekend, een heerlijke Griekse moussaka met aubergines en een wat lichtere saus. De oven doet het werk.
Klik op de linkjes voor het bijbehorende recept.
Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.
Geef een antwoord