Ken je de slogan nog: KIP, het meeste veelzijdige stukje vlees? Daar ben ik het helemaal mee eens. En ja, ik ben ook een fan van (biologische! of Franse scharrel) kip: snel klaar, calorie-arm, mals en neutraal van smaak. Je kunt er allerlei kanten mee op. Er staan dan ook heel wat heerlijke recepten met kip op mijn website. Dus deze week kip in the spotlight en ervaar zelf hoe afwisselend je dan kunt eten.
En…, bij al deze heerlijke gerechten hebben we ook de juiste wijn gekozen. Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor mooie momenten aan tafel.
MAANDAG
We starten de week normaal gesproken vegetarisch. Dat wordt moeilijk als kip het thema is. Maar met deze Aziatische noedelsoep ‘Laksa uit Singapore‘ kun je experimenteren. Is maandag je dag zonder vlees? Laat de kip weg en vervang hem door tahoeblokjes of een klein blikje witte bonen. Ook superlekker.
DINSDAG
Op dinsdag eten we Rode kip; een van onze echte familiegerechten. Dit stoofgerecht maakt mijn schoonmoeder als geen ander, zo lekker. Ik kan niet wachten tot het dinsdag is. Mmmm….
WOENSDAG
Op woensdag doen we lekker makkelijk; broodje kip met knolselderij. Sta in 15 minuten op tafel.
DONDERDAG
Op donderdag een Spaanse stoofschotel met chorizo. Geen kipfilet dit keer, maar lekker stoven met kippenbouten. Duurt wel ietsje langer, maar na 40 minuten is de kip botermals.
VRIJDAG
Op vrijdag, met het oog op het weekend, een van onze favorieten: ravioli met sinaasappel en kip. Ik zeg proberen, want hier wil iedereen het recept van!
Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.
Geef een antwoord