Kip of Ei

I Love Food & Wine WEEKMENU #12

Wat was er het eerst: het kip of het ei? In ieder geval zijn dit dé ingrediënten voor Pasen. Daarom voor de komende week een opmars naar het Paasweekend met heerlijke gerechten waarin de kip óf het ei de hoofdrol spelen. Dus kies waar je zin in hebt. Je boodschappenlijst is zo klaar. En…, bij al deze heerlijke gerechten hebben we ook de juiste wijn gekozen. Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor mooie momenten aan tafel. 

MAANDAG 

We starten de week (natuurlijk vegetarisch) met multi-functionele omeletrolletjes. Een ei-recept voor 1 persoon, maar heel gemakkelijk om ook voor meer personen te maken. Geschikt als ontbijt, lunch, diner of… op je Paasbuffet!

Omeletrolletjes met appel en hüttenkäse
Omeletrolletjes met appel en hüttenkäse

DINSDAG

Op dinsdag eten we lekker gekruide Marokkaanse kip met dadels en amandelen. Afkomstig uit het kookboek ‘Eet je fit’. Staat in 15 minuten op tafel.

Kipstoof met dadels
Kipstoof met dadels

WOENSDAG

Op woensdag kiezen weer voor ei in de hoofdrol. Wat dacht je van deze heerlijke groentequiche met broccoli. Absoluut ook geschikt voor je Paasweekend! Mmmm…

Quiche met broccoli en Parmaham
Quiche met broccoli en Parmaham

DONDERDAG

Op donderdag eten we weer kip. Nu lekker gevuld met mediterrane kaas. Smullen maar…

Citroenkip met mediterrane kaas
Citroenkip met mediterrane kaas

VRIJDAG

Op vrijdag, met een knipoog naar het Paasweekend; heerlijk gehaktbrood met verborgen eieren. Dat past helemaal in de sfeer. Ook geschikt voor de buffettafel. Laat dan het gehaktbrood eerst afkoelen.

Gehaktbrood met ei liggend (1 van 1)
Gehaktbrood met ei en spek

 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *