Wat was er het eerst: het kip of het ei? In ieder geval zijn dit dé ingrediënten voor Pasen. Daarom voor de komende week een opmars naar het Paasweekend met heerlijke gerechten waarin de kip óf het ei de hoofdrol spelen. Dus kies waar je zin in hebt. Je boodschappenlijst is zo klaar. En…, bij al deze heerlijke gerechten hebben we ook de juiste wijn gekozen. Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor mooie momenten aan tafel.
MAANDAG
We starten de week (natuurlijk vegetarisch) met multi-functionele omeletrolletjes. Een ei-recept voor 1 persoon, maar heel gemakkelijk om ook voor meer personen te maken. Geschikt als ontbijt, lunch, diner of… op je Paasbuffet!
DINSDAG
Op dinsdag eten we lekker gekruide Marokkaanse kip met dadels en amandelen. Afkomstig uit het kookboek ‘Eet je fit’. Staat in 15 minuten op tafel.
WOENSDAG
Op woensdag kiezen weer voor ei in de hoofdrol. Wat dacht je van deze heerlijke groentequiche met broccoli. Absoluut ook geschikt voor je Paasweekend! Mmmm…
DONDERDAG
Op donderdag eten we weer kip. Nu lekker gevuld met mediterrane kaas. Smullen maar…
VRIJDAG
Op vrijdag, met een knipoog naar het Paasweekend; heerlijk gehaktbrood met verborgen eieren. Dat past helemaal in de sfeer. Ook geschikt voor de buffettafel. Laat dan het gehaktbrood eerst afkoelen.
Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.
Geef een antwoord