Ben jij ook zo’n grote fan van de Aziatische keuken. Ik hoop van wel, want of het nou Indonesisch, Thais, Koreaans of Chinees is, ik vind het allemaal even inspirerend. Er staan veel Aziatische recepten op I Love Food & Wine. Dit is mijn keus van recepten die ik het allerlekkerst vind. Geniet dus mee. En kijk naar dit afwisselende Aziatische weekmenu van I Love Food & Wine en je ziet meteen hoe verrassend en gevarieerd zo’n week kan zijn. En, bij al deze superspannende gerechten hebben we ook de juiste wijn gekozen. Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties versterken het geluksgevoel aan tafel. Daar horen Chinese gelukskoekjes bij, toch?
MAANDAG
We starten deze Aziatische week met onze meatless monday-dag. Wat dacht je van de Sambal goreng boontjes van Janneke Philippi. Heerlijk en bovendien in 15 minuten op tafel. Krijg nu al zin…
DINSDAG
Op dinsdag eten we mijn lievelingsgerecht uit Thailand: Tom Kha Kaisoep. Je moet er misschien even voor naar de toko. Maar dat is echt de moeite meer dan waard. Een recept dat ik heb leren koken in de kookschool in Chiang Mai. Echt hééérlijk. Mmm…
WOENSDAG
Op woensdag maken we een kipgerecht met een Japans tintje: Kip in misosaus. Recept is afkomstig uit het kookboek Soulfood. Heel gemakkelijk om te maken, want hier doet vooral de oven het werk…
DONDERDAG
Op donderdag eten we Aziatische zalmcurry. Een gerecht dat hier vaak op tafel staat. Staat in een mum van tijd op tafel. Absolute aanrader!
VRIJDAG
Op vrijdag, met een knipoog naar het weekend, dé favoriet van de bekende chefkok Kevin Fan uit Rotterdam: Pepperbeef. Lijkt misschien moeilijk, maar staat in 15 minuten op tafel. Echt heerlijk!
Meer heerlijke vegetarische recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.
Geef een reactie