Wat eten we deze week? Alle feestdagen zijn nu echt voorbij, en het is weer tijd om in een gezonde routine te komen. Deze week draait alles om lichte, voedzame maaltijden met groente in de hoofdrol. Boordevol vitaminen, mineralen en smaak – de perfecte manier om het nieuwe jaar fris te beginnen. Laat je inspireren door de lekkerste groente gerechten van dit moment en start gezond!
Welke wijn past bij groente gerechten?
Zin in een glas wijn bij je maaltijd? Bij elk gerecht vind je een bijpassende wijnsuggestie. Ontdek ook onze artikelen over Welke wijn bij groente gerechten? Op I Love Food & Wine draait alles om perfecte wijn-spijscombinaties. Want die maken van een gewone maaltijd een bijzonder moment aan tafel.
MAANDAG
Hou je van wintergroenten? Dan is deze hartverwarmende soep een aanrader: groentesoep met boerenkool, witlof en bonen. De witlof wordt eerst geroosterd in de oven en dat zorgt voor een extra diepe smaak. Een heerlijke vegetarische maaltijdsoep!
DINSDAG
Uit het kookboek De nieuwe winterkeuken komt dit vegetarische groentegerecht met Italiaanse twist van gebakken gnocchi met spruitjes en een pesto van boerenkool. Heel verrassend en simpel om te maken. Staat in 25 minuten op tafel! Aanrader.
WOENSDAG
Wie houdt er niet van risotto? Meestal is dat niet calorie-arm, maar deze slanke risotto met groene groenten is dat wel! Een recept afkomstig uit het kookboek NewFysic. Serveer met een tomatensalade met (light) mozzarella. Let op: recept voor 2 personen. Levert maar 376 calorieën per persoon.
DONDERDAG
Recept: Kipgehaktballetjes in romige preisaus
Fantastisch recept van de Vlaamse Pascale Naessens; de specialist in koolhydraat-arme groenterecepten. Bovendien staat dit gerecht in 25 minuten op tafel. Let op: recept voor 2 personen!
Levert 409 calorieën per persoon.
VRIJDAG
Groene groenten (spinazie, broccoli, boerenkool) staan op de eerste plaats van de gezondheidslijst. Daar horen spruitjes ook bij, want die bevatten 3 keer zoveel vitamine C als sinaasappels. Daarnaast zijn ze rijk aan B-vitaminen, ijzer, magnesium, kalium, foliumzuur en vezels. Maak dus deze heerlijke vegan stamppot van geroosterde spruitjes en friszure druiven. Knapperige pecannoten en lichtzoute (vegan) feta maken het helemaal af.
KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!
Ontdek de perfecte wijn bij elk gerecht met ons GRATIS e-book!
Download 'm nu!
Ben jij ook een liefhebber van wijn en lekker eten, maar weet je niet altijd welke wijn het beste bij je gerecht past? Dan hebben wij iets speciaals voor jou! Ons gratis e-book “Welke wijn bij welk gerecht?” is jouw ultieme gids voor het vinden van de perfecte wijn-spijs combinaties.
Download 'm direct!